Rozpuszczone masło wymieszać z herbatnikami i orzechami. Po ostygnięciu rozprowadzić na dnie tortownicy, dobrze przygniatając warstwę do podłoża. W misce zmiksować ser z mlekiem skondensowanym i 50 ml syropu z mango.
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, studzić, dodać do masy i delikatnie wymieszać. Masę serową połączyć z ubitą śmietaną, całość rozprowadzić na warstwie herbatnikowej. Tortownicę włożyć na kilka godzin do lodówki.
Polewę robimy z zagotowanej wody, zmieszanej z mąką kukurydzianą i 25 ml syropu z mango. Gdy wystygnie i zgęstnieje, pokrywamy nią ciasto wraz z brzegami, wcześniej układając na wierzch obrane i pokrojone w cienkie plastry mango. Idealny deser na leniwe, letnie popołudnia gotowy! Smacznego!
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.