dpczajkowscy, yustyna82 rozsmakowali się w tym!
1. Mieso kroimy w kostke- wsadzamy do pojemnika i zalewamy mlekiem (odstawiamy do lodowki),
2. Kroimy pieczarki, i dusimy je pod przykryciem z dodatkiem masla i soli, na malym ogniu.
3. Papryke, kroimy w kosteczke (mozna dodac tez cebule),
4. Do sredniego garnka nalewamy bulion warzywny lub wode z kostkami rosolowymi, i do niej wrzucamy papryke, oraz juz uduszone pieczarki.
5. Wyciagamy mieso z lodowki, odlewamy mleko, opruszamy miesa maka, i podsmazamy na patelni (na oleju), az do zarumienienia maki.
6. Mieso dodajemy do wywaru, wrzucamy tam tez pokrojone w kostke ogorki kiszone.
7. Wlewamy troche koncentratu pomidorowego ciagle mieszajac,
8. Robimy zaczyn z wody i maki i zatrzepujemy nim wywar, aby zgestnial,
9. Doprawiamy do smaku sola i pieprzem.
SMACZNEGO!!!
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.