KURCZAK PIECZONY W ZALEWIE JOGURTOWEJ - przepis. Przepisy na Potrawy mięsne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
KURCZAK PIECZONY W ZALEWIE JOGURTOWEJ
KURCZAK PIECZONY W ZALEWIE JOGURTOWEJ
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
• 8 udek
• 100 g boczku wędzonego w cienkich plastrach
• 250 ml jogurtu naturalnego
• 2 łyżki musztardy
• 3 ząbki czosnku
• po 1 łyżeczce ostrej i słodkiej mielonej papryki
• 10 pieczarek
• sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Czosnek posiekaj i utrzyj z odrobiną soli. Jogurt połącz z musztardą i dokładnie wymieszaj. Mięso natrzyj solą, pieprzem, papryką, czosnkiem. Każdy kawałek kurczaka zawiń w plastry boczku. Tak przygotowane mięso ułóż w formie do zapiekania i zalej mieszanką jogurtu z musztardą. Pieczarki pokrój w talarki rozłóż udkach. Piecz około 60 minut w piekarniku nagrzanym do 1800C. Potrawę podaj z ziemniakami i surówkami.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.