KURCZAK PIECZONY W ZALEWIE JOGURTOWEJ

Składniki

• 8 udek
• 100 g boczku wędzonego w cienkich plastrach
• 250 ml jogurtu naturalnego
• 2 łyżki musztardy
• 3 ząbki czosnku
• po 1 łyżeczce ostrej i słodkiej mielonej papryki
• 10 pieczarek
• sól, pieprz

Sposób przyrządzenia

Czosnek posiekaj i utrzyj z odrobiną soli. Jogurt połącz z musztardą i dokładnie wymieszaj. Mięso natrzyj solą, pieprzem, papryką, czosnkiem. Każdy kawałek kurczaka zawiń w plastry boczku. Tak przygotowane mięso ułóż w formie do zapiekania i zalej mieszanką jogurtu z musztardą. Pieczarki pokrój w talarki rozłóż udkach. Piecz około 60 minut w piekarniku nagrzanym do 1800C. Potrawę podaj z ziemniakami i surówkami.