Jajka ugotuj na twardo w osolonej wodzie, ostudź, obierz. Dwa jajka odłóż, resztę pokrój w kostkę. Pęczek dymki ze szczypiorkiem oczyść, umyj. Cebulki drobno pokrój, wymieszaj z jajkami. Szczypior odłóż.
Do przygotowanych składników dodaj majonez. Sałatkę dopraw do smaku solą, pieprzem i sosem Worcester. Odstaw do lodówki do schłodzenia.
Cukinię umyj pod bieżącą wodą, odetnij końcówki. Pokrój w długie cienkie plastry. Marchewkę obierz i pokrój w plastry. Plastry warzyw blanszuj w osolonym wrzątku przez około 2 minuty. Wyjmij i odłóż na sito do schłodzenia.
Na każdy plaster cukinii połóż plaster marchewki, kawałek szynki oraz porcję sałatki. Zwijaj roladki. Szczypiorek z dymki zblanszuj krótko. Przewiąż roladki. Udekoruj ćwiartkami jajek, posyp rzeżucha i podawaj.
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.