ROLADKI Z CUKINII

Składniki

• 6 jajek
• 1 pęczek dymki
• 4 łyżki majonezu
• 1 łyżka sosu Worcester, sól, pieprz
• 1 cukinia
• 1 duża marchewka
• 10 dag szynki w plasterkach
• 1 garść rzeżuchy

Sposób przyrządzenia

Jajka ugotuj na twardo w osolonej wodzie, ostudź, obierz. Dwa jajka odłóż, resztę pokrój w kostkę. Pęczek dymki ze szczypiorkiem oczyść, umyj. Cebulki drobno pokrój, wymieszaj z jajkami. Szczypior odłóż.

Do przygotowanych składników dodaj majonez. Sałatkę dopraw do smaku solą, pieprzem i sosem Worcester. Odstaw do lodówki do schłodzenia.

Cukinię umyj pod bieżącą wodą, odetnij końcówki. Pokrój w długie cienkie plastry. Marchewkę obierz i pokrój w plastry. Plastry warzyw blanszuj w osolonym wrzątku przez około 2 minuty. Wyjmij i odłóż na sito do schłodzenia.

Na każdy plaster cukinii połóż plaster marchewki, kawałek szynki oraz porcję sałatki. Zwijaj roladki. Szczypiorek z dymki zblanszuj krótko. Przewiąż roladki. Udekoruj ćwiartkami jajek, posyp rzeżucha i podawaj.