Limonkę sparzyć, otrzeć skórkę, z połowy wycisnąć sok. Kurczaka umyć, natrzeć skórką i sokiem z limonki, czosnkiem, solą i pieprzem, curry, papryką i oliwą. Odstawić na 2 godziny.
Ryż ugotować na sypko. Papryki i cukinie umyć, pokroić w niezbyt drobną kostkę, przesmażyć na oliwie z czosnkiem i posiekanym chilli. Ryż wymieszać z paprykami, cukinią, chilli, jajkiem i posiekaną kolendrą.
Przygotowany farsz doprawić sokiem wyciśniętym z drugiej połowy limonki, solą oraz curry. Napełnić kurczaka. Spiąć lub zszyć skórkę tak, aby nadzienie nie wypływało.
Kurczaka umieścić w rękawie do pieczenia. Piec ok. 1,5 godz. w piekarniku nagrzanym do 190o C. Na 10 minut przed końcem pieczenia przeciąć rękaw na górze i zwiększyć temperaturę do 200o C.
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.