•	kurczak (ok. 1,5 kg)
•	sól, pieprz, limonka
•	2 ząbki czosnku
•	curry, mielona ostra papryka, olej
NA NADZIENIE:
•	3 strąki kolorowej papryki
•	1 mała cukinia
•	1-2 małe ostre papryczki chilli
•	10 dag ryżu
•	1 jajko
•	2 posiekane ząbki czosnku
•	Świeża kolendra
Limonkę sparzyć, otrzeć skórkę, z połowy wycisnąć sok. Kurczaka umyć, natrzeć skórką i sokiem z limonki, czosnkiem, solą i pieprzem, curry, papryką i oliwą. Odstawić na 2 godziny.
Ryż ugotować na sypko. Papryki i cukinie umyć, pokroić w niezbyt drobną kostkę, przesmażyć na oliwie z czosnkiem i posiekanym chilli. Ryż wymieszać z paprykami, cukinią, chilli, jajkiem i posiekaną kolendrą.
Przygotowany farsz doprawić sokiem wyciśniętym z drugiej połowy limonki, solą oraz curry. Napełnić kurczaka. Spiąć lub zszyć skórkę tak, aby nadzienie nie wypływało.
Kurczaka umieścić w rękawie do pieczenia. Piec ok. 1,5 godz. w piekarniku nagrzanym do 190o C. Na 10 minut przed końcem pieczenia przeciąć rękaw na górze i zwiększyć temperaturę do 200o C.