JAJKA FASZEROWANE NA DWA SPOSOBY - przepis. Przepisy na Przystawki, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
JAJKA FASZEROWANE NA DWA SPOSOBY
JAJKA FASZEROWANE NA DWA SPOSOBY
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
• 4 ugotowane jajka na twardo
FARSZ Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM:
• 100 g wędzonego łososia
• 3 łyżki majonezu
• pieprz
• Koperek i cząstki cytryny do dekoracji
FARSZ ZIOŁOWY:
• 1 łyżka posiekanego koperku
• 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
• 1 łyżka posiekanego szczypiorku
• 3 łyżki majonezu
• Natka pietruszki do dekoracji
• Sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Jajka obierz ze skorupek, przekrój na pół i wyjmij żółtka. Żółtka z każdych 2 jajek połóż oddzielnie.
Przygotuj farsz z łososiem: łososia i żółtka drobno posiekaj. Dodaj majonez, dopraw pieprzem i wymieszaj. Nałóż je w cztery połówki jajek. Udekoruj koperkiem i cząstkami cytryny.
Farsz ziołowy: żółtka drobno posiekaj, dodaj koperek, natkę i szczypiorek Dodaj majonez, sól, pieprz i dobrze wymieszaj. Nałóż je w pozostałe połówki jajek. Udekoruj natką pietruszki.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.