JAJKA FASZEROWANE NA DWA SPOSOBY

Składniki

• 4 ugotowane jajka na twardo

FARSZ Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM:
• 100 g wędzonego łososia
• 3 łyżki majonezu
• pieprz
• Koperek i cząstki cytryny do dekoracji

FARSZ ZIOŁOWY:
• 1 łyżka posiekanego koperku
• 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
• 1 łyżka posiekanego szczypiorku
• 3 łyżki majonezu
• Natka pietruszki do dekoracji
• Sól, pieprz

Sposób przyrządzenia

Jajka obierz ze skorupek, przekrój na pół i wyjmij żółtka. Żółtka z każdych 2 jajek połóż oddzielnie.

Przygotuj farsz z łososiem: łososia i żółtka drobno posiekaj. Dodaj majonez, dopraw pieprzem i wymieszaj. Nałóż je w cztery połówki jajek. Udekoruj koperkiem i cząstkami cytryny.

Farsz ziołowy: żółtka drobno posiekaj, dodaj koperek, natkę i szczypiorek Dodaj majonez, sól, pieprz i dobrze wymieszaj. Nałóż je w pozostałe połówki jajek. Udekoruj natką pietruszki.