"Wielkanocne pesto z rzeżuchy" - przepis. Przepisy na Przystawki, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
"Wielkanocne pesto z rzeżuchy"
"Wielkanocne pesto z rzeżuchy"
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
spora garść rzeżuchy
1 garść łuskanego słonecznika
3 ząbki czosnku
150 ml oliwy z oliwek
łyżeczka soli morskiej
pół pęczka natki pietruszki
pół pęczka drobnego szczypiorku
szczypta świeżo zmielonego pieprzu
150 g startego wędzonego sera
Sposób przyrządzenia:
Umytą rzeżuchę, natkę pietruszki oraz szczypiorek siekamy na drobno i wrzucamy do miseczki.
Dodajemy uprażone na suchej patelni, grubą sól morską, ząbki czosnku oraz ser.
Nieustannie miksując na gładką masę dolewamy oliwę z oliwek.
Po uzyskaniu gładkiego pesto przekładamy do szklanego słoiczka.
Idealne do nadziewanych twarogiem jajek lub wielkanocnych mięs.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.