Wielkanocne kotlety z jajkiem - przepis. Przepisy na Potrawy mięsne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Wielkanocne kotlety z jajkiem
Wielkanocne kotlety z jajkiem
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
ok. 500 g wołowiny
6-8 jajeczek przepiórczych
1 jajko kurze
1 łyżka tartej bułki
sól i pieprz do smaku
Sposób przyrządzenia:
Najpierw umyte jajeczka przepiórcze gotuję, trzeba je gotować troszkę krócej niż zwykłe.
Mięso mielę w maszynce o średnich oczkach. Dodaje jajko, doprawiam i mieszam.
Nabieram porcje mięsa, na środek kładę jajko i formuję kotleciki.
Układam na blaszce (można też smażyć) i wstawiam do nagrzanego do 180°C piekarnika piekę ok. 20-25 minut, smacznego.
pyszne są...
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.