alanml rozsmakował(a) się w tym!
Wywar gotujemy jak na rosół. Warzywa i udka gotujemy na małym ogniu, gdy mięsko będzie miękkie, dodajemy przyprawy.
Po ugotowaniu wywar odcedzamy, odkładamy warzywa. Ja marchew kroję w ćwiartki aby potem ładnie ułożyć w blaszce.
Do wywaru dodajemy żelatnę według wskazań na opakowaniu.
W blaszce od babki układamy: natkę pietruszki, jajka w całości, kukrydzę, groszek, marchew, mięsko i całość zalewamy wywarem z żelatyną. Po ostygnięciu wkładamy do lodówki.
Aby wyjąć "babkę" z blaszki należy na kilka sekund wstawić ją do miski z ciepłą wodą. Wtedy bez szwanku wyjdzie i będzie się pięknie prezentować na wielkanocnym stole.
SMACZNEGO!
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.