na Wielkanoc-Biała kiełbasa w porach - przepis. Przepisy na Potrawy mięsne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
na Wielkanoc-Biała kiełbasa w porach
na Wielkanoc-Biała kiełbasa w porach
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
1,5 kg surowej białej kiełbasy
1 kg. porów
olej
sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
1. Kiełbasę w całości trzeba obsmażyć z każdej strony na rozgrzanej patelni.
2. Pokrojone w półkrążki pory (tylko biała część) dusić z odrobiną soli i pieprzu w garnku (w czasie gotowania podlać odrobiną wody).
3. Kiedy por będzie już prawie miękki, dodać do niego podsmażoną kiełbasę i dusić pod przykryciem ok.20 min, w tym czasie dobrze jest poprzekłuwać widelcem kiełbasę, by puściła soki lub ponacinac wczesniej

© 2008-2025 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.