Wigilijna zupa grzybowa z łazankami - przepis. Przepisy na Zupy, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Wigilijna zupa grzybowa z łazankami
Wigilijna zupa grzybowa z łazankami
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
40 g grzybów suszonych
1 marchew
1 mała pietruszka
cebula
½ szklanki kwaśnej śmietany
1 łyżka mąki
2 łyżki masła
liść laurowy
1 kostka bulionu grzybowego
Sposób przyrządzenia:
Suszone grzyby łamiemy na mniejsze kawałki, zalewamy wodą i moczymy
przez całą noc. Następnie gotujemy około 20 minut na małym ogniu.
Marchew, pietruszkę obieramy, płuczemy ścieramy na tarce o dużych
oczkach. Cebulę siekamy, szklimy na maśle i wraz z warzywami dodajemy do
gotujących się grzybów. Wrzucamy kostkę bulionową i liść laurowy.
Gotujemy aż warzywa zmiękną. Pod koniec gotowania mąkę rozprowadzamy
ze śmietaną i odrobiną wywaru i zagęszczamy zupę.
Podawać z łazankami lub innym makaronem.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.