Makaron ugotować al dente. W tym samym czasie cebulę i przeciśnięty czosnek zeszklić na oliwie. Dodać pokrojony boczek i smażyć na małym ogniu około 10 minut.
W tym czasie na osobnej patelni podsmażyć pokrojone pieczarki. Kiedy odparuje woda, dodać je do cebuli i boczku.
W misce roztrzepać jaja, wymieszać ze śmietaną i startym, żółtym serem. Doprawić sola i pieprzem.
Makaron odcedzić, wrzucić na patelnię z dodatkami i dokładnie wymieszać. Zakręcić gaz pod patelnią, zalać makaron masą ze śmietany i jajek i mieszać aż makaron będzie nim równomiernie pokryty. Ważne, aby jajka się nie ścięły. Podawać posypane świeżo zmielonym kolorowym pieprzem i listkami tymianku. Smacznego :)
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.