Aga Rosa, mirabel25, AniaAnka25, Joanna Kosińska i inni (w sumie: 225) rozsmakowali się w tym!
Makaron tagliatelle ugotować al dente w lekko osolonej wodzie.
Pieczarki umyć i obrać, następnie pokroić w kostkę.
Podobnie postąpić z cebulą.
Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.
Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na złoty kolor na patelni. Dodać do niego pokrojone pieczarki i cebulę i chwile wszystko jeszcze podsmażyć.
Następnie dodać przeciśnięty przez praskę wcześniej czosnek i wlać śmietanę trzydziestoprocentową.
Całość chwilę dusić, zdjąć z ognia.
Jajka umyć, oddzielić żółtka od białek. Żółtka roztrzepać i doprawić solą oraz pieprzem. Takie roztrzepane wlać do sosu i wszystko wymieszać.
Makaron wyłożyć na talerze i polać sosem. Po górze posypać startym serem parmezanem.
Smacznego!
Komentarze
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.