Czesia Wel, Aleksandra Wiktoria rozsmakowali się w tym!
Szynkę mięso kroimy w kosteczkę , posypujemy przyprawą do karkówki i sosem sojowym , smażymy na oleju. Lekko podlewamy i dalej smażymy , aby szynka była prawie gotowa- miękka. makron gotujemy na półtwardo w osolonej wodzie. Odcedzamy i odstawiamy. Do miski wlewamy śmietanę ,ketchup ,jajka -paprykę słodką ,pieprz i ok 15 dag startego sera -resztę zostawiamy i mieszamy dobrze. W naczyniu żaroodpornym układamy warstwę makaronu potem wlewamy usmażone mięso z patelni wraz z powstałym sosem. Nakładamy kolejną warstwę makaronu. zalewamy śmietaną z jajkami. wstawiamy do nagrzanego piekarnika na ok 25 min. Po tym czasie posypujemy serem zółtym i jeszcze zapiekamy z 10 min. Przed podaniem posypujemy pokrojonymi ogórkami konserwowymi.
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.