Papperdelle z krewetkami i suszonymi pomidorami. Paselle z Lisnera - przepis. Przepisy na Dania z makaronu, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Papperdelle z krewetkami i suszonymi pomidorami. Paselle z Lisnera    
 
    
        Papperdelle z krewetkami i suszonymi pomidorami. Paselle z Lisnera
        
        
     
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        250 dag makaron  pappardelle 
2 łyżki pastella z suszonymi pomidorami Lisnera
10 szt pomidory suszone
3 łyżki zalewy z suszonych pomidorów
250 ml śmietany 30 %
2 łyżki olej
9 szt krewetki gotowane  
rzeżucha do przybrania                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Makaron gotujemy na półmiekko z 2 łyżkami oleju.
Pomidory suszone kroimy na mniejsze kawałki, wrzucamy na patelnie dpdajemy zalewę z pomidorów suszonych, śmietanę i pastellę. Wszystko mieszamy i pozostawiamy na małym  ogniu około 8 min. Polewamy makaron. Na koniec wykładamy krewetki gotowane. Możemy zdjąć pancerz z nich , albo podać w całości , ładniej się prezentują. Każdy sobie wówczas zdejmie sam.
Przybieramy rzeżuchą. 
                
              
    
    
    
    
    
    
 
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
 
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
 
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.