Papperdelle z krewetkami i suszonymi pomidorami. Paselle z Lisnera - przepis. Przepisy na Dania z makaronu, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Papperdelle z krewetkami i suszonymi pomidorami. Paselle z Lisnera
Papperdelle z krewetkami i suszonymi pomidorami. Paselle z Lisnera
250 dag makaron pappardelle
2 łyżki pastella z suszonymi pomidorami Lisnera
10 szt pomidory suszone
3 łyżki zalewy z suszonych pomidorów
250 ml śmietany 30 %
2 łyżki olej
9 szt krewetki gotowane
rzeżucha do przybrania
Sposób przyrządzenia:
Makaron gotujemy na półmiekko z 2 łyżkami oleju.
Pomidory suszone kroimy na mniejsze kawałki, wrzucamy na patelnie dpdajemy zalewę z pomidorów suszonych, śmietanę i pastellę. Wszystko mieszamy i pozostawiamy na małym ogniu około 8 min. Polewamy makaron. Na koniec wykładamy krewetki gotowane. Możemy zdjąć pancerz z nich , albo podać w całości , ładniej się prezentują. Każdy sobie wówczas zdejmie sam.
Przybieramy rzeżuchą.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.