Papperdelle z krewetkami i suszonymi pomidorami. Paselle z Lisnera

Składniki

250 dag makaron pappardelle
2 łyżki pastella z suszonymi pomidorami Lisnera
10 szt pomidory suszone
3 łyżki zalewy z suszonych pomidorów
250 ml śmietany 30 %
2 łyżki olej
9 szt krewetki gotowane
rzeżucha do przybrania

Sposób przyrządzenia

Makaron gotujemy na półmiekko z 2 łyżkami oleju.

Pomidory suszone kroimy na mniejsze kawałki, wrzucamy na patelnie dpdajemy zalewę z pomidorów suszonych, śmietanę i pastellę. Wszystko mieszamy i pozostawiamy na małym  ogniu około 8 min. Polewamy makaron. Na koniec wykładamy krewetki gotowane. Możemy zdjąć pancerz z nich , albo podać w całości , ładniej się prezentują. Każdy sobie wówczas zdejmie sam.

Przybieramy rzeżuchą.