Farsz: mięso z rosołu czyli obrane 4 skrzydełka, 1 tzw.pałka z kurczaka( nóżka), mały kawałek wołowiny marchewka ugotowana z ww. rosołu 100g kaszy gryczanej dwa ząbki czosnku
Mięso z marchewka przemielić w maszynce. Dodać ugotowana na sypko kaszę gryczaną, zgniecione ząbki czosnku oraz soli i pieprzu do smaku.
Ulepić pierogi z powstałym farszem, ugotować w sporej ilości wrzatku z dodatkiem oliwy i soli.
Pierogi smakują świeże z podsmażoną cebulką lub roztopionym masłem, albo odsmażone na "złoto". Idealnym dodatkiem jest czysty czerwony barszcz.
Familie.pl – Internetowa Społeczność Rodziców. To Portal dla rodziców tworzony przez rodziców. Szczegółowy
opis ciąży – tydzień po tygodniu, fazy porodu – przełam swój strach i nie bój się pytać. Na specjalnym forum
dla rodziców znajdziesz rozwiązania wszystkich swoich problemów. Nasi eksperci – lekarze, prawnicy i wielu
innych za darmo udzielają porad dla rodziców. Ślub i wesele, Ciąża, Rodzice – to tylko niektóre tytuły
naszych serwisów. W każdym z nich znajdziesz coś dla siebie. Przyłącz się do nas!