Roladki z bakłażanów z bryndzą zatopione w pomidorach - Co się dzieje w kuchni i nie tylko
Znajdź nas na
|
lis 2024
|
|
Mo | Tu | We | Th | Fr | Sa | Su |
| | | | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |
-
Roladki z bakłażanów z bryndzą zatopione w pomidorach
Nadesłane przez: jkm 24-02-2010 21:31
składniki:
1 duży bakłażan
1 kostka bryndzy (można w realu albo makro dostać)
1 doniczka świeżej bazylii
1 duża cebula
2 duże dojrzałe pomidory lub puszka pomidorów
oliwa z oliwek do smażenia
sól, cukier , sok z cytryny
Sposób przygotowania:
Bakłażany umyć, pokroić na podłużne plastry około 1 centymetra,wrzucić na sito i obficie posypać solą. Zostawić na 30 minut. Po czasie tym osączyć w ręczniku papierowym. Obsmażyć bakłażany z obu stron na beztłuszczowej patelni.Każdy plaster ,gdy przestygnie posmarować roztartą bryndzą a na brzegach ułożyć po pięć listków bazylii i zwinąć.
Oliwę rozgrzać i wrzucić posiekaną cebulę i podsmażyć na złoty kolor,dodać obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory.Dusić około 5-7 minut doprawić solą i cukrem bądź sokiem z cytryny do smaku. Pomidorowy sos przełożyć do naczynia żaroodpornego ,ułożyć na nim roladki z bakłażana i wstawić do piekarnika. Piec 30 minut w temperaturze 200 st. C.
Smakować :)
Ja uwielbiam to połączenie bryndzy bakłażana pomidorów i bazylii.
Zamknij
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku