Opublikowany przez: Mela134
(Wiosenne smakołyki - jak przyrzadzić szparagi?@flikr.com/stu_spivak)
Zupa krem z zielonych szparagów ze śmietaną
Składniki:
Wykonanie KROK PO KROKU:
1.Szparagi czyścisz i obcinasz końcówki
2. Gotujesz 10 minut w bulionie z mlekiem.
3. Miksujesz i dodajesz połowę porcji śmietanki.
4. Resztę śmietanki ubijasz na sztywno i przyozdabiasz nią zupę.
5. Podawaj zupę z groszkiem ptysiowym.
Sałatka z penne i szparagami
Składniki:
Wykonanie KROK PO KROKU:
ZOBACZ RÓWNIEŻ:
Sałatki z cykorii – ZDROWE I NISKOKALORYCZNE>>
Roszponka - przepisy na sałatki>>
Pokaż wszystkie artykuły tego autora
FMeekins77 2016.04.21 09:35
Nigdy nie przepadałam za szparagami, ale postanowiłam zaryzykować i spróbować tego przepisu. Byłam bardzo zaskoczona, naprawdę mi smakowało! Dziękuję za artykuł :)
Nie masz konta? Zaloguj się, aby pisać swoje własne artykuły.