Opublikowany przez: Kasia P. 2016-04-21 11:51:54
Chrupiące łódeczki z ziemniaków
Zdj. Przepisy na dania z grilla dla dzieci @ pixabay.com
Składniki:
Wykonanie KROK PO KROKU
Obierz i pokroić cebulę w talarki, a salami w paski. Nakłuj ziemniaki i piecz w piekarniku w temp. 200 C przez godzinę. Przekrój ziemniaki na połówki i wydrąż miąższ, zostawiając ponad pół cm tuż przy skórce. Natrzyj wnętrze ziemniaka roztopionym masłem. Rozgrzej grill i ułóż ziemniaczki na ruszcie, odkrojoną stroną do dołu. Grilluj przez 10 – 15 minut. Napełnij łódeczki dowolnym ulubionym przez dziecko farszem, może to być kawałek kanapkowej wędliny, ser, twarożek ze szczypiorkiem.
Pokaż wszystkie artykuły tego autora
Nie masz konta? Zaloguj się, aby pisać swoje własne artykuły.