Oliwki nadziewane pastą paprykową OLE! - na chrupiąco - Artykuł
Znajdź nas na

Polub Familie.pl na Facebooku

Poleć link znajomym

Oliwki nadziewane pastą paprykową OLE! - na chrupiąco

Dla wielu z nas jesień oznacza chandrę i smutne, nudne wieczory. Jednak wcale nie musi tak być! Najlepszym lekarstwem na sezonową depresję jest dobre towarzystwo, więc nie zwlekaj i zaproś kilkoro przyjaciół na kolację. Nie zapominaj, że mała przekąska może być początkiem wspaniałej imprezy i najciekawszych rozmów.

Cokolwiek zdecydujesz postawić na stole, spróbuj najpierw zaserwować gościom oryginalną przystawkę, aby zaostrzyć ich apetyt. Pamiętaj, że dobra przystawka to zapowiedź udanej imprezy! Twoi goście z pewnością nie będą zawiedzeni czymś gorącym i chrupiącym. Jednym z pomysłów na taką przystawkę są smażone oliwki. Ta przekąska jest równie smaczna, co łatwa w przyrządzeniu, więc z pewnością także warta wypróbowania. Zielone oliwki to zawsze dobry pomysł, wystarczy ulepszyć je tym prostym przepisem. Będziesz potrzebować:

- 1 słoika Oliwek nadziewanych pastą paprykową OLE!,

- 1 ubitego jajka,

- bułki tartej,

- oliwy z oliwek.

Zanurz Oliwki ze słoika OLE! w ubitym jajku i włóż do miski z bułką tartą. Smaż na podgrzanym oleju z oliwek do uzyskania złocistego koloru. To prawie koniec! Chrupiące oliwki wyłóż na półmisek. Podawaj na ciepło I zaskocz gości swoim pomysłem na chrupiące oliwki. Bon appetit!