ROLADKI Z KURCZAKA ZE SZPINAKIEM
Składniki:
- duża, podwójna pierś kurczaka
- niecałe opakowanie mrożonego szpinaku (ok. 350 g)
- 50 g sera feta
- mała cebula
- ząbek czosnku
- olej do smażenia
- curry, sól, pieprz.
Wykonanie KROK PO KROKU :
Szpinak rozmroź i odparuj na patelni. Cebulę i czosnek posiekaj. Zeszklij na niewielkiej ilości oleju, dodaj szpinak oraz ser feta. Przypraw dla smaku pieprzem i jeśli uznasz to za konieczne - niewielką ilością sol (choć szpinak będzie wystarczająco słony od sera). Pierś dokładnie umyj, oczyść, nasmaruj cienko oliwą i przykryj folią. Za pomocą tłuczka rozbij mięso tak, aby kawałek zrobił się cieńszy. Oprósz curry, za pomocą łopatki wyłóż warstwę szpinaku z serem i zwiń w roladkę. Owiń folią aluminiową i umieść w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po trzydziestu minutach roladki z kurczaka będą gotowe.