Opublikowany przez: Aleksandra Wiktoria 2015-06-29 13:47:07
De volaille
Dodane przez witaminkaa
Składniki:
Sposób przyrządzenia:
Odkrój od fileta polędwiczkę i rozbij filet na tyle cienko by był do zawijania, ale na tyle grubo by się masło nie wyciekło ze środka. Ułóż z szerszej strony fileta masło i zawiń dokładnie. „Pozapinaj” wykałaczkami brzegi fileta. Przypraw przyprawą do kurczaka. Jajka wymieszaj z mlekiem i tymiankiem i obtocz kotlety, pamiętaj o bokach. Następnie obtocz w bułce tartej, również pamiętaj o bokach. Smaż na gorącym tłuszczu na wolnym ogniu, długość smażenia dostosuj do grubości mięsa. Podawaj np z ziemniakami i z sałatą na słodko.
Pokaż wszystkie artykuły tego autora
98.27.*.* 2015.06.30 19:33
Wszystkie dania ładne, kolorowe, z pewnością smaczne, ale czy zdrowe dla dzieci - szczególnie małych jak wspomniane w tekście 2-latki? Wszystko albo smażone (dla 2-latka?) albo makaron na słodko. O ile dla dorosłych to świetne pomysły, to jednak dla dzieci mnie nie do końca przekonują.
Nie masz konta? Zaloguj się, aby pisać swoje własne artykuły.