Opublikowany przez: Aleksandra Wiktoria 2015-06-29 13:47:07
Makaron z masłem i jagodami
Dodane przez marika1503
Składniki:
• 30 dag makaronu świderki
• 80 dag jagód
• 4 łyżki masła
• 3-5 łyżek cukru
• Listki mięty lub melisy
Sposób przyrządzenia:
Makaron ugotować na półtwardo, odcedzić, przelać letnią wodą. Jagody przebrać, umyć. Rozpuścić masło, wsypać jagody i cukier. Dusić 8-10 minut. Do jagód dodać makaron, wymieszać, mocno zagrzać. Podawać ciepły udekorowany listkami mięty lub melisy.
Do przygotowania tego dania mozna równiez uzyć mrozonych jagód lub ze słoika.
Pokaż wszystkie artykuły tego autora
98.27.*.* 2015.06.30 19:33
Wszystkie dania ładne, kolorowe, z pewnością smaczne, ale czy zdrowe dla dzieci - szczególnie małych jak wspomniane w tekście 2-latki? Wszystko albo smażone (dla 2-latka?) albo makaron na słodko. O ile dla dorosłych to świetne pomysły, to jednak dla dzieci mnie nie do końca przekonują.
Nie masz konta? Zaloguj się, aby pisać swoje własne artykuły.