Krokiety tanie i sycące: ja zawsze robię trzy rodzaje:
- z żółtym serem, cebulką i pieczarkami,
- z kapustą kiszoną i pieczarkami (chyba, że mam własne grzybki ze sklepu nie kupuję bo strasznie drogie),
- z mięskiem, cebulką dodaję czasami kapustę kiszoną (jak mi zostaje z wcześniejszego farszu).
Dużo pracy nie ma a jedzenia sporo no i zawsze barszczyk czerwony jest z Wigilii:)
U nas ryba po grecku obowiązkowa - może być nawet najtańszy mintaj i tak wychodzi smaczne - marchew, seler, pietruszka, cebulka i koncentrat pomidorowy, przyprawy do smaku tym wszystkim przekładam smażoną rybkę i mniam, mniam.
Jeśli chodzi o mięsko na następny dzień - to moim zdaniem taniej wychodzi kupić surowe i poprostu upiec. Ja osobiście czekam na różne promocje w tesco (łopatka za 10,99, karkówka -11,99 schab 12,99 w innych cenach nie kupuję). Mięso z supermarketu samemu upieczone jest tańsze niż gotowa wędlina a smak nie do porównania. W schab troszkę śliwek powkładać i już inaczej wygląda;)