Często robię w domu swojski twaróg. Potem robie z niego ser,lub twarożek ze szcypiorkiem. Jednak ostatnio nam się to znudziło. Co mozna jeszcze zrobić z twarogu???? Od razu mowię,że sernika piec nie umiem:)))
14 lutego 2014 09:39 | ID: 1081811
Sonia teraz to nie złosliwie,a z czego robisz ten domowy twaróg,weź odpowiedz tak poważnie,bo bardzom ciekawa?
Mleko ( od krowy)nie inne! musi skwaśnieć... Czyli zśiadłe musi być..potem ogrzewam.. ale nie gotuję.. Po ostygnięciu trzeba przecedzić to przez pieluszkę najlepiej. Przez sitko( cedzak) ucieknie:) Potem trzeba dobrze odsaczyć:) no masz twoaróg swojski:) Ale z kupnego mleka się nie da:)
Da się, da Mleko zagotować i zakwasić cytryną Poczekać aż się zetnie i zrobią się grudki Odcisnąć przez pieluszkę tetrową i gotowe
Basiu, tak, ale smak jest gorzki... ja takiego kombinowanego nie lubię. Poza tym do sernika się nie nadaje;(
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.