Często robię w domu swojski twaróg. Potem robie z niego ser,lub twarożek ze szcypiorkiem. Jednak ostatnio nam się to znudziło. Co mozna jeszcze zrobić z twarogu???? Od razu mowię,że sernika piec nie umiem:)))
12 lutego 2014 15:24 | ID: 1080783
Makaron z twarogiem i boczkiem przysmażonym Jutro będę robić Pycha!
Moi chłopcy tez lubią;) ja nie bardzo:)
co ty taki francuski piesek?
Makaron to lubię, ale do rosołu:)))
12 lutego 2014 15:27 | ID: 1080788
Makaron z twarogiem i boczkiem przysmażonym Jutro będę robić Pycha!
Lubię takie dania ale nie robię tego bo mój mąż nie jada nabiału i klusek.
13 lutego 2014 16:13 | ID: 1081425
Sama nigdy nie robię twarogu, zawsze kupuję bielucha. Czasem jak jestem na wsi to kupię od sąsiadki z działki :) Ale ona też coraz mniej robi.
Często robię naleśniki z twarogiem zmieszanym z jogurtem i cukrem.
Wiem, że z twarogu można tez zrobić swojski ser żółty, ale pojęcia nie wiem jak :(
Czasem robię taką a'la surówkę do obiadu - twaróg zmieszany z burczakami ze słoika ;) Kiedyś podałam placuszki z twarogu na wytrawnie (z przyprawami, cebulką).
13 lutego 2014 16:42 | ID: 1081440
Nie kupuję, nie jem, nie lubię... jeśli już mam na niego ochotę to tylko na serek wiejski z Biedronki...
W tej kwestii nic sie nie zmieniło... nawet już tego z Biedronki nie kupuję... mąż za to lubi twaróg i od czasu do czasu kupuje i sam go je... he he he...
13 lutego 2014 17:05 | ID: 1081466
Ja dziś oponki robiłam z twarogu:)))
13 lutego 2014 19:30 | ID: 1081579
Taki domowy jest napyszniejszy. Moja studnia z takim twarożkiem niestety się wyczerpała..Nawet żółty ser robiłam. Mam gdzieś przepis, musiała bym poszperać.
13 lutego 2014 20:20 | ID: 1081611
Taki domowy jest napyszniejszy. Moja studnia z takim twarożkiem niestety się wyczerpała..Nawet żółty ser robiłam. Mam gdzieś przepis, musiała bym poszperać.
Ja robię żółty ser ze swojksiego twarogu...Pyszności!!!!
13 lutego 2014 21:21 | ID: 1081630
Taki domowy jest napyszniejszy. Moja studnia z takim twarożkiem niestety się wyczerpała..Nawet żółty ser robiłam. Mam gdzieś przepis, musiała bym poszperać.
Ja robię żółty ser ze swojksiego twarogu...Pyszności!!!!
Wszystko jest pyszniejsze a serniczki mmmm, palce lizać
13 lutego 2014 21:27 | ID: 1081633
Taki domowy jest napyszniejszy. Moja studnia z takim twarożkiem niestety się wyczerpała..Nawet żółty ser robiłam. Mam gdzieś przepis, musiała bym poszperać.
Ja robię żółty ser ze swojksiego twarogu...Pyszności!!!!
Wszystko jest pyszniejsze a serniczki mmmm, palce lizać
Powiem Ci, ze serników nie umiem piec;(((
13 lutego 2014 21:32 | ID: 1081635
Taki domowy jest napyszniejszy. Moja studnia z takim twarożkiem niestety się wyczerpała..Nawet żółty ser robiłam. Mam gdzieś przepis, musiała bym poszperać.
Ja robię żółty ser ze swojksiego twarogu...Pyszności!!!!
Wszystko jest pyszniejsze a serniczki mmmm, palce lizać
Powiem Ci, ze serników nie umiem piec;(((
To nie taki problem jak się wydaje. Dobry przepis i parę razy ci się nie uda a potem się nauczysz . Ja mam dobry przepis od mojej teściowej. Pyszne zawsze robiła..ale teraz to jej się już nie chce..
13 lutego 2014 21:38 | ID: 1081637
Taki domowy jest napyszniejszy. Moja studnia z takim twarożkiem niestety się wyczerpała..Nawet żółty ser robiłam. Mam gdzieś przepis, musiała bym poszperać.
Ja robię żółty ser ze swojksiego twarogu...Pyszności!!!!
Wszystko jest pyszniejsze a serniczki mmmm, palce lizać
Powiem Ci, ze serników nie umiem piec;(((
To nie taki problem jak się wydaje. Dobry przepis i parę razy ci się nie uda a potem się nauczysz . Ja mam dobry przepis od mojej teściowej. Pyszne zawsze robiła..ale teraz to jej się już nie chce..
Ostatnio próbowałam i wyszedł taki mokry, paskudny, wogóle nie do zjedzenia..Ale to może być wina piekarnika... Miałam pozyczony piekarnik od sąsiadki i upiekłam fajny, fakt, robiłam z ół porcji, wyszedł płaski, ale bez zakalca i smaczny..
W moim piekarniku nie upiekę ani biszkopta, ani sernika..
13 lutego 2014 22:31 | ID: 1081681
Sonia teraz to nie złosliwie,a z czego robisz ten domowy twaróg,weź odpowiedz tak poważnie,bo bardzom ciekawa?
13 lutego 2014 22:44 | ID: 1081686
Sonia teraz to nie złosliwie,a z czego robisz ten domowy twaróg,weź odpowiedz tak poważnie,bo bardzom ciekawa?
Mleko ( od krowy)nie inne! musi skwaśnieć... Czyli zśiadłe musi być..potem ogrzewam.. ale nie gotuję.. Po ostygnięciu trzeba przecedzić to przez pieluszkę najlepiej. Przez sitko( cedzak) ucieknie:) Potem trzeba dobrze odsaczyć:) no masz twoaróg swojski:) Ale z kupnego mleka się nie da:)
13 lutego 2014 22:45 | ID: 1081690
Sonia teraz to nie złosliwie,a z czego robisz ten domowy twaróg,weź odpowiedz tak poważnie,bo bardzom ciekawa?
Mleko ( od krowy)nie inne! musi skwaśnieć... Czyli zśiadłe musi być..potem ogrzewam.. ale nie gotuję.. Po ostygnięciu trzeba przecedzić to przez pieluszkę najlepiej. Przez sitko( cedzak) ucieknie:) Potem trzeba dobrze odsaczyć:) no masz twoaróg swojski:) Ale z kupnego mleka się nie da:)
Mój tata też robi swojski twaróg...i koniecznie musi być mleko od krowy bo z kupczego nie wyjdzie.
13 lutego 2014 22:49 | ID: 1081694
Sonia teraz to nie złosliwie,a z czego robisz ten domowy twaróg,weź odpowiedz tak poważnie,bo bardzom ciekawa?
Mleko ( od krowy)nie inne! musi skwaśnieć... Czyli zśiadłe musi być..potem ogrzewam.. ale nie gotuję.. Po ostygnięciu trzeba przecedzić to przez pieluszkę najlepiej. Przez sitko( cedzak) ucieknie:) Potem trzeba dobrze odsaczyć:) no masz twoaróg swojski:) Ale z kupnego mleka się nie da:)
podziękowała,za zaspokojenie mojej ciekawości
13 lutego 2014 23:20 | ID: 1081716
Sonia teraz to nie złosliwie,a z czego robisz ten domowy twaróg,weź odpowiedz tak poważnie,bo bardzom ciekawa?
Mleko ( od krowy)nie inne! musi skwaśnieć... Czyli zśiadłe musi być..potem ogrzewam.. ale nie gotuję.. Po ostygnięciu trzeba przecedzić to przez pieluszkę najlepiej. Przez sitko( cedzak) ucieknie:) Potem trzeba dobrze odsaczyć:) no masz twoaróg swojski:) Ale z kupnego mleka się nie da:)
Mój tata też robi swojski twaróg...i koniecznie musi być mleko od krowy bo z kupczego nie wyjdzie.
Nie wyjdzie na pewno:))
13 lutego 2014 23:20 | ID: 1081717
Sonia teraz to nie złosliwie,a z czego robisz ten domowy twaróg,weź odpowiedz tak poważnie,bo bardzom ciekawa?
Mleko ( od krowy)nie inne! musi skwaśnieć... Czyli zśiadłe musi być..potem ogrzewam.. ale nie gotuję.. Po ostygnięciu trzeba przecedzić to przez pieluszkę najlepiej. Przez sitko( cedzak) ucieknie:) Potem trzeba dobrze odsaczyć:) no masz twoaróg swojski:) Ale z kupnego mleka się nie da:)
podziękowała,za zaspokojenie mojej ciekawości
Nie ma sprawy:)
13 lutego 2014 23:25 | ID: 1081724
Ja dziś oponki robiłam z twarogu:)))
Oj,pyszności-wyślij mi troszkę
13 lutego 2014 23:29 | ID: 1081728
Ja dziś oponki robiłam z twarogu:)))
Oj,pyszności-wyślij mi troszkę
Pakuj do mnie Aniu, ja wiesz, że kocham gości:) A szczególnir takich jak Wy)
14 lutego 2014 07:56 | ID: 1081778
Sonia teraz to nie złosliwie,a z czego robisz ten domowy twaróg,weź odpowiedz tak poważnie,bo bardzom ciekawa?
Mleko ( od krowy)nie inne! musi skwaśnieć... Czyli zśiadłe musi być..potem ogrzewam.. ale nie gotuję.. Po ostygnięciu trzeba przecedzić to przez pieluszkę najlepiej. Przez sitko( cedzak) ucieknie:) Potem trzeba dobrze odsaczyć:) no masz twoaróg swojski:) Ale z kupnego mleka się nie da:)
Da się, da Mleko zagotować i zakwasić cytryną Poczekać aż się zetnie i zrobią się grudki Odcisnąć przez pieluszkę tetrową i gotowe
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.