-
559
Sonia
Zarejestrowany: 06-01-2010 16:15 .
Posty: 112855
2017-09-05 16:35:02
5 września 2017 16:35 | ID: 1395030
Ja dziś zrobiłam siedem litrowych słoików grzybków w occie:)
-
560
oliwka
Zarejestrowany: 19-04-2008 00:57 .
Posty: 161880
2017-09-05 17:49:14
5 września 2017 17:49 | ID: 1395057
My chyba wstawimy dzisiaj buraki bo duże już porosły...
-
561
Dunia
Zarejestrowany: 10-03-2011 17:24 .
Posty: 18894
2017-09-05 19:15:26
5 września 2017 19:15 | ID: 1395065
A ja dzisiaj kupiłam skladniki do sosu warzywnego z cukinii. I będę jutro ( może?) robić. A jak nie jutro, to pojutrze. A potem jeszcze muszę zrobić druga partię ketchupu bo dziewczynkom bardzo smakuje. Zresztą mnie też.
-
562
usunięty użytkownik
2017-09-06 06:45:51
6 września 2017 06:45 | ID: 1395092
Będę brała się za buraki,co prawda nie chce mi się,po zeszłorocznej klapie. Jak nigdy,w tamtym roku,wszystkie słoiki z burakami " zbuzowaly" mi po kilku dniach. Tyle mojej roboty poszło na marne wtedy. A robiłam je tak jak zawsze.
-
563
oliwka
Zarejestrowany: 19-04-2008 00:57 .
Posty: 161880
2017-09-06 07:59:01
6 września 2017 07:59 | ID: 1395102
renia (2017-09-06 06:45:51)
Będę brała się za buraki,co prawda nie chce mi się,po zeszłorocznej klapie. Jak nigdy,w tamtym roku,wszystkie słoiki z burakami " zbuzowaly" mi po kilku dniach. Tyle mojej roboty poszło na marne wtedy. A robiłam je tak jak zawsze.
To faktycznie miałaś pecha, ale zapomnij co było i zrób a na pewno tym razem będą dobre...
-
564
usunięty użytkownik
2017-09-06 10:34:33
6 września 2017 10:34 | ID: 1395112
oliwka (2017-09-06 07:59:01)
renia (2017-09-06 06:45:51)
Będę brała się za buraki,co prawda nie chce mi się,po zeszłorocznej klapie. Jak nigdy,w tamtym roku,wszystkie słoiki z burakami " zbuzowaly" mi po kilku dniach. Tyle mojej roboty poszło na marne wtedy. A robiłam je tak jak zawsze.
To faktycznie miałaś pecha, ale zapomnij co było i zrób a na pewno tym razem będą dobre...
Zrobię,zrobię....bo co z nimi potem.
-
565
Sonia
Zarejestrowany: 06-01-2010 16:15 .
Posty: 112855
2017-09-06 12:01:11
6 września 2017 12:01 | ID: 1395118
Kolejne 8 słoików grzybków w occie zrobiłam:)
-
566
Dunia
Zarejestrowany: 10-03-2011 17:24 .
Posty: 18894
2017-09-06 17:19:17
6 września 2017 17:19 | ID: 1395156
Zrobiłam gar sosu warzywnego. Jutro przełóże do słoików i zapasteryzuję.
Przepis na moim blogu.
-
567
oliwka
Zarejestrowany: 19-04-2008 00:57 .
Posty: 161880
2017-09-06 18:53:41
6 września 2017 18:53 | ID: 1395168
Mąż nazbierał szczaw i wyszło 3 słoiczki... to już ponad 20szt. - wystarczy dla całej naszej rodzinki... Gar buraków się gotuje...
Ostatnio edytowany: 06-09-2017 18:54, przez: oliwka
-
568
Stokrotka
Zarejestrowany: 28-04-2009 15:58 .
Posty: 66136
2017-09-06 20:18:56
6 września 2017 20:18 | ID: 1395196
Dunia (2017-09-06 17:19:17)
Zrobiłam gar sosu warzywnego. Jutro przełóże do słoików i zapasteryzuję.
Przepis na moim blogu.
Czytałam
Super wygląda
-
569
Stokrotka
Zarejestrowany: 28-04-2009 15:58 .
Posty: 66136
2017-09-06 20:23:45
6 września 2017 20:23 | ID: 1395197
Ja zrobię jeszcze dżem z dyni z pomarańczami.
2,5 kg z dyni pokroić na kawałki, zasypać 1 kg cukru i zostawić na 24 godziny. Gotować z przerwami 1,5 godziny, następnie dodać 1,5 łyżeczki kwasku cytrynowego, 2 galaretki pomarańczowe i 0,5 olejku pomarańczowego i gotować jeszcze 15-20 min
-
570
Sonia
Zarejestrowany: 06-01-2010 16:15 .
Posty: 112855
2017-09-06 21:03:59
6 września 2017 21:03 | ID: 1395203
Stokrotka (2017-09-06 20:23:45)
Ja zrobię jeszcze dżem z dyni z pomarańczami.
2,5 kg z dyni pokroić na kawałki, zasypać 1 kg cukru i zostawić na 24 godziny. Gotować z przerwami 1,5 godziny, następnie dodać 1,5 łyżeczki kwasku cytrynowego, 2 galaretki pomarańczowe i 0,5 olejku pomarańczowego i gotować jeszcze 15-20 min
O kurka to i ja taki zrobię:) A powiedz czy waga dyni ma być takiej calej czy samego miązszu?
-
571
oliwka
Zarejestrowany: 19-04-2008 00:57 .
Posty: 161880
2017-09-07 19:58:39
7 września 2017 19:58 | ID: 1395275
Pierwszy rzut buraczków już zrobiony - wyszło 14 słoików...
-
572
Stokrotka
Zarejestrowany: 28-04-2009 15:58 .
Posty: 66136
2017-09-07 20:17:29
7 września 2017 20:17 | ID: 1395287
oliwka (2017-09-07 19:58:39)
Pierwszy rzut buraczków już zrobiony - wyszło 14 słoików...
O i ja o buraczkach pomyslec muszę. A z czym robisz? Z papryką, antonówką czy cukinią? W ubiegłym roku robiłam wszystkie ale chyba najbardziej posmakowały z papryką
-
573
oliwka
Zarejestrowany: 19-04-2008 00:57 .
Posty: 161880
2017-09-11 12:32:52
11 września 2017 12:32 | ID: 1395734
Wczorajsze grzybobranie męża i jeszcze partia prawdziwków się suszy...
Ostatnio edytowany: 11-09-2017 12:33, przez: oliwka
-
574
Dunia
Zarejestrowany: 10-03-2011 17:24 .
Posty: 18894
2017-09-11 12:59:41
11 września 2017 12:59 | ID: 1395743
oliwka (2017-09-11 12:32:52)
Wczorajsze grzybobranie męża i jeszcze partia prawdziwków się suszy...
Piękne!!!
-
575
Stokrotka
Zarejestrowany: 28-04-2009 15:58 .
Posty: 66136
2017-09-11 17:35:27
11 września 2017 17:35 | ID: 1395796
Dunia (2017-09-11 12:59:41)
oliwka (2017-09-11 12:32:52)
Wczorajsze grzybobranie męża i jeszcze partia prawdziwków się suszy...
Piękne!!!
Mmm aż by się już jadło
-
576
Stokrotka
Zarejestrowany: 28-04-2009 15:58 .
Posty: 66136
2017-09-11 17:55:05
11 września 2017 17:55 | ID: 1395798
Stokrotka (2017-09-06 20:23:45)
Ja zrobię jeszcze dżem z dyni z pomarańczami.
2,5 kg z dyni pokroić na kawałki, zasypać 1 kg cukru i zostawić na 24 godziny. Gotować z przerwami 1,5 godziny, następnie dodać 1,5 łyżeczki kwasku cytrynowego, 2 galaretki pomarańczowe i 0,5 olejku pomarańczowego i gotować jeszcze 15-20 min
Biorę się za dżem zobaczymy co wyjdzie
-
577
usunięty użytkownik
2017-09-14 20:28:47
14 września 2017 20:28 | ID: 1396299
Stokrotka (2017-09-07 20:17:29)
oliwka (2017-09-07 19:58:39)
Pierwszy rzut buraczków już zrobiony - wyszło 14 słoików...
O i ja o buraczkach pomyslec muszę. A z czym robisz? Z papryką, antonówką czy cukinią? W ubiegłym roku robiłam wszystkie ale chyba najbardziej posmakowały z papryką
W tamtym roku robiłam z papryką,każdy je lubi.
A tak to buraki gotuję,tarkuje i wkładam do słoików,bez przypraw, pasteryzuje ok3-5 minut.
Dzisiaj właśnie zrobiłam. Wyszło mi 10 słoików 0,5 litra.
A jakie wielkie te buraki,ciężko w rękę wziąć.
-
578
Stokrotka
Zarejestrowany: 28-04-2009 15:58 .
Posty: 66136
2017-09-14 20:31:28
14 września 2017 20:31 | ID: 1396301
Sonia (2017-09-06 21:03:59)
Stokrotka (2017-09-06 20:23:45)
Ja zrobię jeszcze dżem z dyni z pomarańczami.
2,5 kg z dyni pokroić na kawałki, zasypać 1 kg cukru i zostawić na 24 godziny. Gotować z przerwami 1,5 godziny, następnie dodać 1,5 łyżeczki kwasku cytrynowego, 2 galaretki pomarańczowe i 0,5 olejku pomarańczowego i gotować jeszcze 15-20 min
O kurka to i ja taki zrobię:) A powiedz czy waga dyni ma być takiej calej czy samego miązszu?
Wyszedł Przepyszny! Polecam!