-
1
Marietka
Zarejestrowany: 29-01-2012 21:55 .
Posty: 28005
2012-07-10 12:00:40
10 lipca 2012 12:00 | ID: 805176
robilam te,, golabki bez zawijania,, tylko
-
2
Paulqa
Zarejestrowany: 24-08-2011 15:04 .
Posty: 14675
2012-07-10 12:02:04
10 lipca 2012 12:02 | ID: 805178
niestety ja nie pomogę - nie lubię gołąbków i nigdy ich nie robię
-
3
usunięty użytkownik
2012-07-10 12:20:08
10 lipca 2012 12:20 | ID: 805195
Też robiłam te bez zawijania bo teraz ciężko że stara kapusta
-
4
karolina24
Zarejestrowany: 16-02-2012 13:24 .
Posty: 645
2012-07-10 13:01:45
10 lipca 2012 13:01 | ID: 805216
a ja robiłam z młodej kapusty i mi wyszły
-
5
Sonia
Zarejestrowany: 06-01-2010 16:15 .
Posty: 112855
2012-07-10 14:59:37
10 lipca 2012 14:59 | ID: 805281
Jeszcze nie robiłam z młodej kapusty. Ale myślę, że gdyby je krócej gotować, to nic się nie stanie:)
-
6
Guśka
Zarejestrowany: 10-01-2010 15:35 .
Posty: 7481
2012-07-10 16:24:20
10 lipca 2012 16:24 | ID: 805313
jadłam już z młodej kapusty, pyszne były:)
-
7
usunięty użytkownik
2012-07-10 17:38:03
10 lipca 2012 17:38 | ID: 805327
Dziewczyno najlepsze gołąbki są z pekińskiej!!! To jest kapusta cienka, długa więc fajna do zawijania i w smaku lepsza niż zwykła biała!
-
8
MałaBo
Zarejestrowany: 27-12-2011 07:55 .
Posty: 417
2012-07-10 18:32:19
10 lipca 2012 18:32 | ID: 805343
już dawno robiłam z młodej gołąbki pyszne jutro też robię
-
9
Alina63
Zarejestrowany: 26-01-2010 19:21 .
Posty: 18946
2012-07-10 19:39:13
10 lipca 2012 19:39 | ID: 805352
od jakiegoś czasu mam ochotę na gołąbki - właśnie z młodej kapusty ...
Ostatnio edytowany: 10-07-2012 19:39, przez: Alina63
-
10
Kamila2010
Zarejestrowany: 14-06-2010 23:25 .
Posty: 10745
2012-07-10 20:43:22
10 lipca 2012 20:43 | ID: 805377
Jak tylko pojawia się młoda kapusta na rynkach,to tylko z niej robię gołąbki,i jakoś nic mi się nie rozwala.Wiadomo że młodą odparza się krócej niż starą.Ale to jest na plus bo szybciej się robi:))
Z pekińskiej musze spróbować zrobić,akurat na niedziele miałam w planach gołąbki,to zrobię je w pekińskiej:))
-
11
usunięty użytkownik
2012-07-10 20:51:03
10 lipca 2012 20:51 | ID: 805382
Ja nie parzę młodej Listki są delikatne więc nie ma potrzeby Ryż bardziej gotuję ale nie za mocno ,żeby upużył się razem z kapusta
-
12
aga_8666
Zarejestrowany: 15-02-2011 19:08 .
Posty: 5072
2012-07-10 21:14:47
10 lipca 2012 21:14 | ID: 805412
apis74 (2012-07-10 17:38:03)
Dziewczyno najlepsze gołąbki są z pekińskiej!!! To jest kapusta cienka, długa więc fajna do zawijania i w smaku lepsza niż zwykła biała!
Tak są naprawdę pyszne, fajnie się je robi bo liście są długie.
-
13
usunięty użytkownik
2012-07-12 12:14:16
12 lipca 2012 12:14 | ID: 806048
Jadłam z kapusty pekińskiej i nie smakują mi wcale!!!!
Dzięki dziewczyny za rady zrobię z młodej kapustki. Pytam bo wcześniej nie próbowałam.
-
14
oliwka
Zarejestrowany: 19-04-2008 00:57 .
Posty: 161880
2012-07-12 23:06:25
12 lipca 2012 23:06 | ID: 806289
Dzisiaj na obiad jedliśmy je u córki - pychota - ma dar do gotowania - nie po mnie
-
15
usunięty użytkownik
2012-07-27 11:24:08
27 lipca 2012 11:24 | ID: 811262
-
16
Sonia
Zarejestrowany: 06-01-2010 16:15 .
Posty: 112855
2012-07-27 14:36:06
27 lipca 2012 14:36 | ID: 811335
drewienko (2012-07-27 11:24:08)
Też bym sobie zjadła...Jutro będę w mieście, to chyba kupię produkty do gołąbków i zrobię.
-
17
alanml
Zarejestrowany: 27-10-2009 17:11 .
Posty: 30511
2012-07-27 14:37:54
27 lipca 2012 14:37 | ID: 811338
Zrobiłam dziś, lubię je jeśc ale nie lubię robić. Mam za to obiad na dwa dni.
-
18
Sonia
Zarejestrowany: 06-01-2010 16:15 .
Posty: 112855
2012-07-27 14:40:33
27 lipca 2012 14:40 | ID: 811344
alanml (2012-07-27 14:37:54)
Zrobiłam dziś, lubię je jeśc ale nie lubię robić. Mam za to obiad na dwa dni.
Też nie lubię, bo roboty jest sporo..... Ale zjeść, to bym zjadła:))))
-
19
Dunia
Zarejestrowany: 10-03-2011 17:24 .
Posty: 18894
2012-07-27 14:43:58
27 lipca 2012 14:43 | ID: 811348
Ja już dwa razy robiłam Właśnie z młodej kapusty. Ale ja układam na listkach, które zostaną i przykrywam liścmi. w brytfannie i nie ruszam. A jak się uduszą, to delikatnie wyjmuję i w brytfannie robię sos pomidorowo- smietanowy i wkładam ostrożnie gołabki. I nie rozlecą się.
-
20
usunięty użytkownik
2012-07-31 14:01:09
31 lipca 2012 14:01 | ID: 812524
Gołąbki wyszły super:) i nawet sie nie rozwalały:))