Czy w tym roku zaczęliście już robić przetwory w słoiki?
My już mamy szczaw w słoiczkach i kompot z czerwonej pożeczki. Jeszcze trochę i wiśnie i agrest będzie można zrywać.
15 sierpnia 2012 21:38 | ID: 819318
Żanetko wyszedł świetny ;-)
http://www.se.pl/kobieta/gotowanie/przepisy-na-przetwory-dzem-z-cukinii-i-pomaranczy_203956.html
15 sierpnia 2012 23:48 | ID: 819330
Jutro biorę się za marchewkę i pietruszkę,pomrozić w kubeczkach.
I ogórki....................ciąg dalszy.
16 sierpnia 2012 01:51 | ID: 819349
Jutro biorę się za marchewkę i pietruszkę,pomrozić w kubeczkach.
I ogórki....................ciąg dalszy.
... u nas też ogórki jeszcze na "tapecie"...
16 sierpnia 2012 12:38 | ID: 819427
Dziś będę robić korniszony:)
16 sierpnia 2012 14:07 | ID: 819457
a u mnie po pare ogorkow... mam nadzieję że cukinię jeszcze przerobię a la ananas.
21 sierpnia 2012 15:53 | ID: 820748
ja już mam większość przetworów porobioną. zostało jeszcze troche ogórków do zrobienia w musztardzie i pomidorach (ale to powoli bo mam swoje i na bieżąco zrywam) no i fasolke zieloną dzisiaj robie z cebulką i marchewką (naprawde pycha po wyjęciu ze słoika nadaje sie zarówno na ciepło jak i na zimno)
A piszecie o szczawiu w słoiczkach. Ja wy to robicie i do czego to później sie nadaje? Na szczawiówke czy jeszcze na coś innego? U nas wszyscy szczwiówkę lubią wiec jakby ja w środku zimy zrobić... mmmmmnnnniiiaaammm....
22 sierpnia 2012 14:06 | ID: 821134
Dziś zrobiłam kolejne korniszonki i ogórki kiszone:) Poza tym własnie skończyłam gotować słoiki z kompocikiem ze sliwek:)
22 sierpnia 2012 21:47 | ID: 821315
Jutro biorę się za marchewkę i pietruszkę,pomrozić w kubeczkach.
I ogórki....................ciąg dalszy.
... u nas też ogórki jeszcze na "tapecie"...
... i dzisiaj ponownie było składanie ogóreczków... jeszcze są i to takie ładne. Daliśmy też do zjedzenia dla swatów i pomidorki również.
23 sierpnia 2012 19:50 | ID: 821597
I ja kolejne ogórki zrobiłam dziś;) Robiłam kiszone i korniszony:) Poza tym buraczki ''wyladowały'' w słoikach:)
24 sierpnia 2012 09:12 | ID: 821759
ja już mam większość przetworów porobioną. zostało jeszcze troche ogórków do zrobienia w musztardzie i pomidorach (ale to powoli bo mam swoje i na bieżąco zrywam) no i fasolke zieloną dzisiaj robie z cebulką i marchewką (naprawde pycha po wyjęciu ze słoika nadaje sie zarówno na ciepło jak i na zimno)
A piszecie o szczawiu w słoiczkach. Ja wy to robicie i do czego to później sie nadaje? Na szczawiówke czy jeszcze na coś innego? U nas wszyscy szczwiówkę lubią wiec jakby ja w środku zimy zrobić... mmmmmnnnniiiaaammm....
kochana my szczaw robimy w słoiczki bo bardzo lubimy zupę szczawiową, szczaw kroimy, solimy i upychamy w słoiczki:)
24 sierpnia 2012 09:13 | ID: 821761
I ja kolejne ogórki zrobiłam dziś;) Robiłam kiszone i korniszony:) Poza tym buraczki ''wyladowały'' w słoikach:)
przypomniałaś mi, że jeszcze ogórki trzeba zarwać;) ojoj, czy ja się ze wszystkim dziś wyrobię;)
24 sierpnia 2012 09:22 | ID: 821763
Ja mam zrobione ogórki z chilli,teraz czas na korniszone i kiszone.
24 sierpnia 2012 09:41 | ID: 821764
zrobiłam wczoraj 29 kompotu ze śliwek,15 gruszek, 40 kiszonych ogórków i 20 sałatki z ogórków. jeszcze dzisiaj mam do zrobienia ogórki musztardowe i buraczki. tylko problem mam taki, że nie mam gdzie tego trzymać;/ a jeszcze korniszony i następne kompoty;/ dżemy by się jakieś zrobiło, paprykę zamarynowało, pomidorki zielone, patisony..
24 sierpnia 2012 23:47 | ID: 822073
Od 2 dni działam z grzybami,jakiś wysyp grzybów jest i dostaję od teściów,do tego ogórki,z kurkami już się uporałam,w planach marynowana papryka i przecier pomidorowy,o ile mi czas pozwoli.
24 sierpnia 2012 23:53 | ID: 822075
Od 2 dni działam z grzybami,jakiś wysyp grzybów jest i dostaję od teściów,do tego ogórki,z kurkami już się uporałam,w planach marynowana papryka i przecier pomidorowy,o ile mi czas pozwoli.
ojj grzyby pychota :).
25 sierpnia 2012 00:12 | ID: 822078
Od 2 dni działam z grzybami,jakiś wysyp grzybów jest i dostaję od teściów,do tego ogórki,z kurkami już się uporałam,w planach marynowana papryka i przecier pomidorowy,o ile mi czas pozwoli.
ojj grzyby pychota :).
ja nie lubię grzybów dla mnie są ciężko strawne,ale czego się nie robi dla męża,który lubi je w occie.
25 sierpnia 2012 16:47 | ID: 822197
Kolejne korniszony zrobione;) Dziś 28 litrowych słoików i ten gatunek już idzie w odstawkę;) Więcej nie robię;)
25 sierpnia 2012 23:37 | ID: 822292
Od 2 dni działam z grzybami,jakiś wysyp grzybów jest i dostaję od teściów,do tego ogórki,z kurkami już się uporałam,w planach marynowana papryka i przecier pomidorowy,o ile mi czas pozwoli.
ojj grzyby pychota :).
ja nie lubię grzybów dla mnie są ciężko strawne,ale czego się nie robi dla męża,który lubi je w occie.
Mężuś dzisiaj był na grzybkach i zrobiliśmy 4 słoiczki
27 sierpnia 2012 09:53 | ID: 822597
Ja dziś będę robić przecier pomidorowy:)
Wczoraj byliśmy na grzybkach, ale niestety u nas jeszcze nie ma...
27 sierpnia 2012 14:44 | ID: 822725
jutro jadę na działkę zebrać jabłka i będę smażyć i wekować na zimę do ciast i ryżu.
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.