Może ma ktoś przepis na taki chlebek? Zamarzył mi się taki... Tylko nie wiem jak się do tego zabrać. Podobno jest lepszy taki pieczony na zakwasie. Upiekłam raz taki na drożdżach ale wyszedł jak pszenna bułeczka/. Bo mąka też chyba musi być żytnia?!
21 kwietnia 2012 09:45 | ID: 775693
Może ma ktoś przepis na taki chlebek? Zamarzył mi się taki... Tylko nie wiem jak się do tego zabrać. Podobno jest lepszy taki pieczony na zakwasie. Upiekłam raz taki na drożdżach ale wyszedł jak pszenna bułeczka/. Bo mąka też chyba musi być żytnia?!
13 kwietnia 2016 08:24 | ID: 1301164
Ja na zakwasie robię
Jak tylko kupię mąkę żytnia to też zrobię zakwas. To prawda, że może stać w lodówce kilka miesięcy?
Już mam mąkę. Dziś zaczynam.
a mi dzis maz drozdze kupi :) !
13 kwietnia 2016 08:26 | ID: 1301170
Ja na zakwasie robię
Jak tylko kupię mąkę żytnia to też zrobię zakwas. To prawda, że może stać w lodówce kilka miesięcy?
Już mam mąkę. Dziś zaczynam.
a mi dzis maz drozdze kupi :) !
I co będziesz robiła. Te bułki z mlekiem co wczoraj zrobiłam to po dwóch godzinach się zrobiły twarde. Możesz usunąć ten przepis, który wyżej wkleilam, żeby ktoś przypadkiem nie chciał zrobić.
13 kwietnia 2016 08:29 | ID: 1301174
Ja na zakwasie robię
Jak tylko kupię mąkę żytnia to też zrobię zakwas. To prawda, że może stać w lodówce kilka miesięcy?
Już mam mąkę. Dziś zaczynam.
a mi dzis maz drozdze kupi :) !
I co będziesz robiła. Te bułki z mlekiem co wczoraj zrobiłam to po dwóch godzinach się zrobiły twarde. Możesz usunąć ten przepis, który wyżej wkleilam, żeby ktoś przypadkiem nie chciał zrobić.
chlebek ten z cebulka prazona juz usuwam :)
13 kwietnia 2016 08:35 | ID: 1301185
Ja na zakwasie robię
Jak tylko kupię mąkę żytnia to też zrobię zakwas. To prawda, że może stać w lodówce kilka miesięcy?
Już mam mąkę. Dziś zaczynam.
a mi dzis maz drozdze kupi :) !
I co będziesz robiła. Te bułki z mlekiem co wczoraj zrobiłam to po dwóch godzinach się zrobiły twarde. Możesz usunąć ten przepis, który wyżej wkleilam, żeby ktoś przypadkiem nie chciał zrobić.
chlebek ten z cebulka prazona juz usuwam :)
Ok.
13 kwietnia 2016 08:37 | ID: 1301190
Ja na zakwasie robię
Jak tylko kupię mąkę żytnia to też zrobię zakwas. To prawda, że może stać w lodówce kilka miesięcy?
Już mam mąkę. Dziś zaczynam.
a mi dzis maz drozdze kupi :) !
I co będziesz robiła. Te bułki z mlekiem co wczoraj zrobiłam to po dwóch godzinach się zrobiły twarde. Możesz usunąć ten przepis, który wyżej wkleilam, żeby ktoś przypadkiem nie chciał zrobić.
chlebek ten z cebulka prazona juz usuwam :)
Ok.
ciekawe jaki mi wyjdzie
25 kwietnia 2016 10:26 | ID: 1305318
Mój czeka na pieczenie, wyrósł już pięknie..
3 czerwca 2016 21:45 | ID: 1318292
Upiekłam kolejny. Tym razem dorzuciłam trochę rodzynek. Wyszedł pyszny
5 czerwca 2016 07:29 | ID: 1318590
Upiekłam kolejny. Tym razem dorzuciłam trochę rodzynek. Wyszedł pyszny
Pieczesz na zakwasie?
5 czerwca 2016 08:42 | ID: 1318604
Upiekłam kolejny. Tym razem dorzuciłam trochę rodzynek. Wyszedł pyszny
Pieczesz na zakwasie?
Tak. Duzo nasionek dodają, bardzo taki lubię..
5 czerwca 2016 13:30 | ID: 1318639
Upiekłam kolejny. Tym razem dorzuciłam trochę rodzynek. Wyszedł pyszny
Pieczesz na zakwasie?
Tak. Duzo nasionek dodają, bardzo taki lubię..
Ja też, ale dodaję tylko słonecznika
6 czerwca 2016 13:46 | ID: 1318914
Upiekłam kolejny. Tym razem dorzuciłam trochę rodzynek. Wyszedł pyszny
Pieczesz na zakwasie?
Tak. Duzo nasionek dodają, bardzo taki lubię..
Ja też, ale dodaję tylko słonecznika
Ja siemie lniane, słonecznik, dynia, można jeszcze z sezamem ale ostatnio nie kupowałam..
6 czerwca 2016 14:12 | ID: 1318937
Upiekłam kolejny. Tym razem dorzuciłam trochę rodzynek. Wyszedł pyszny
Pieczesz na zakwasie?
Tak. Duzo nasionek dodają, bardzo taki lubię..
Ja też, ale dodaję tylko słonecznika
ja tez :)
25 stycznia 2017 08:48 | ID: 1362294
Upiekłam wczoraj, biały, ze słonecznikiem.. wyszedł pyszny
25 stycznia 2017 09:16 | ID: 1362297
Dawno nie piekłam chleba .
25 stycznia 2017 09:26 | ID: 1362302
Dawno nie piekłam chleba .
Ja też, bo za dużo jego zjadamy!!!
25 stycznia 2017 10:23 | ID: 1362305
Dawno nie piekłam chleba .
Ja też, bo za dużo jego zjadamy!!!
Też dawno nie piekłam, jeśli już to zazwyczaj bez żadnych ziaren. Moj żołądek nie toleruje pieczywa z ziarnami.
Ostatnio staram się jeść tylko razowy chleb,ale ciężko znaleźć dobre razowe pieczywo.
25 stycznia 2017 12:06 | ID: 1362309
Dawno nie piekłam chleba .
Ja też, bo za dużo jego zjadamy!!!
Też dawno nie piekłam, jeśli już to zazwyczaj bez żadnych ziaren. Moj żołądek nie toleruje pieczywa z ziarnami.
Ostatnio staram się jeść tylko razowy chleb,ale ciężko znaleźć dobre razowe pieczywo.
Ja też ostatnio mniej sypię.. tylko słonecznik dałam.. Wcześniej piekłam z otrębami
27 stycznia 2017 15:20 | ID: 1362517
Może ma ktoś przepis na taki chlebek? Zamarzył mi się taki... Tylko nie wiem jak się do tego zabrać. Podobno jest lepszy taki pieczony na zakwasie. Upiekłam raz taki na drożdżach ale wyszedł jak pszenna bułeczka/. Bo mąka też chyba musi być żytnia?!
Znam bardzo dużo osób piekących w domu chleb. Jedni mają specjalne do tegop maszynki, inni robią go w piekarniku. Ja, niestety, nie mam na to czasu, ale może kiedyś upiekę.
27 stycznia 2017 16:21 | ID: 1362526
Może ma ktoś przepis na taki chlebek? Zamarzył mi się taki... Tylko nie wiem jak się do tego zabrać. Podobno jest lepszy taki pieczony na zakwasie. Upiekłam raz taki na drożdżach ale wyszedł jak pszenna bułeczka/. Bo mąka też chyba musi być żytnia?!
Znam bardzo dużo osób piekących w domu chleb. Jedni mają specjalne do tegop maszynki, inni robią go w piekarniku. Ja, niestety, nie mam na to czasu, ale może kiedyś upiekę.
ja mam taki przepis na chlebek, ze każdy potrafiłby go zrobić!
27 stycznia 2017 16:54 | ID: 1362536
Dawno nie piekłam chleba .
Ja też, bo za dużo jego zjadamy!!!
Też dawno nie piekłam, jeśli już to zazwyczaj bez żadnych ziaren. Moj żołądek nie toleruje pieczywa z ziarnami.
Ostatnio staram się jeść tylko razowy chleb,ale ciężko znaleźć dobre razowe pieczywo.
Mi smakuje chlebek razowy z Waszej piekarni
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.