Chciałabym zrobić jutro dobre ciasto i szybkie ale niestety mam zepsuty piekarik.Macie może przepisy na takie ciasta?
29 czerwca 2014 22:23 | ID: 1125623
A ja polecam super ciasto Trzy bit. Nie pieszesz, w miarę szybko się robi, ale uważaj, bo na pewno nie skończysz jedzenia tylko na jednym kawałku:){WYMODEROWANO}. Jest po prostu rewelacyjny. Zawsze myślałam, że trudno jest go zrobić, ale nic bardziej mylnego. Robi się go szybciutko, a smakuje --niebo w gębie:)
Wrzuć przepis do: https://www.familie.pl/przepisy-kulinarne
Napewno chętnie skorzystamy!
1 lipca 2014 09:28 | ID: 1126111
Juz dodane:) Jest pod https://www.familie.pl/przepis/1905/3-BITT
1 lipca 2014 18:28 | ID: 1126274
Juz dodane:) Jest pod https://www.familie.pl/przepis/1905/3-BITT
Pycha! Na pewno skorzystam. Może jeszcze coś ciekawego wrzucisz? Mam w domku łasuchów
1 lipca 2014 19:46 | ID: 1126305
Tiramisu jest też bez pieczenia. mojej koleżanki mama robi przepyszne, ale nie znam przepisu:(
8 sierpnia 2014 13:21 | ID: 1136965
Mam śmietanę kremówkę trzy opakowania nie wiem co mogła bym zrobić?
8 sierpnia 2014 14:10 | ID: 1136976
Mam śmietanę kremówkę trzy opakowania nie wiem co mogła bym zrobić?
Pół lodówki bitej śmietany!
8 sierpnia 2014 14:17 | ID: 1136977
Mam śmietanę kremówkę trzy opakowania nie wiem co mogła bym zrobić?
Lody!!! Ale trzeba też mieć żółtka.
8 sierpnia 2014 17:50 | ID: 1137030
Mam śmietanę kremówkę trzy opakowania nie wiem co mogła bym zrobić?
Pół lodówki bitej śmietany!
Dowcipniś
8 sierpnia 2014 17:50 | ID: 1137031
Mam śmietanę kremówkę trzy opakowania nie wiem co mogła bym zrobić?
Lody!!! Ale trzeba też mieć żółtka.
Tylko śmietana, żółtka i cukier czy coś jeszcze?
8 sierpnia 2014 18:02 | ID: 1137035
Mam śmietanę kremówkę trzy opakowania nie wiem co mogła bym zrobić?
Pół lodówki bitej śmietany!
Dowcipniś
Nooo...
8 sierpnia 2014 18:06 | ID: 1137036
Na zimno robię tzw.3BIT - PYCHOTA...
Składniki6 - 7 paczek zwykłych herbatników w zależności jaka blaszka
1 opakowanie kremu waniliowego
1 opakowanie kremu czekoladowego
1 opakowanie śnieżynki lub bitej śmietany
gorzka czekolada do dekoracji lub wiórka czekoladowe
mleko
Na dno blaszki układam warstwę herbatników następnie robię krem waniliowy według przepisu na opakowaniu i go rozsmarowuję na warstwie herbatników. Ponownie układam herbatniki na kremie i tym razem robię krem czekoladowy tak jak na opakowaniu i go rozkładam na drugiej warstwie herbatników. Następnie układam trzecią warstwę herbatników, robię śnieżynkę lub bitą śmietanę według przepisu zamieszczonego na torebce i rozkładam równomiernie na trzeciej warstwie herbatników. Posypuję ją wiórkami czekoladowymi lub tarkuję gorzką czekoladę posypując po całej powierzchni ciasta.
Ja do kremu by był bardziej "zwarty" dodaję po 1 dużej łyżce masła.
Ciasto wkładam do lodówki przykrywając je folią. Powinno ono tam stać aż do ostatniego okruszka...
Życzę SMACZNEGO !!!
8 sierpnia 2014 18:09 | ID: 1137038
A ja polecam super ciasto Trzy bit. Nie pieszesz, w miarę szybko się robi, ale uważaj, bo na pewno nie skończysz jedzenia tylko na jednym kawałku:){WYMODEROWANO}. Jest po prostu rewelacyjny. Zawsze myślałam, że trudno jest go zrobić, ale nic bardziej mylnego. Robi się go szybciutko, a smakuje --niebo w gębie:)
Też takie robię... przepis dawno jest na Familce...
8 sierpnia 2014 18:11 | ID: 1137039
Na zimno robię tzw.3BIT - PYCHOTA...
Składniki6 - 7 paczek zwykłych herbatników w zależności jaka blaszka
1 opakowanie kremu waniliowego
1 opakowanie kremu czekoladowego
1 opakowanie śnieżynki lub bitej śmietany
gorzka czekolada do dekoracji lub wiórka czekoladowe
mleko
Na dno blaszki układam warstwę herbatników następnie robię krem waniliowy według przepisu na opakowaniu i go rozsmarowuję na warstwie herbatników. Ponownie układam herbatniki na kremie i tym razem robię krem czekoladowy tak jak na opakowaniu i go rozkładam na drugiej warstwie herbatników. Następnie układam trzecią warstwę herbatników, robię śnieżynkę lub bitą śmietanę według przepisu zamieszczonego na torebce i rozkładam równomiernie na trzeciej warstwie herbatników. Posypuję ją wiórkami czekoladowymi lub tarkuję gorzką czekoladę posypując po całej powierzchni ciasta.
Ja do kremu by był bardziej "zwarty" dodaję po 1 dużej łyżce masła.
Ciasto wkładam do lodówki przykrywając je folią. Powinno ono tam stać aż do ostatniego okruszka...
Życzę SMACZNEGO !!!
Też to robię. Dobre jest.
8 sierpnia 2014 18:24 | ID: 1137045
Takie ostatnio robię, jest pyszne!
1 kg twarogu-wiaderko
0,5 l śmietany 30%
żelatyna-niecała opakowanie
0.5 szkl cukru pudru
6 paczek herbatniki
Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilośći gorącej wody. Śmietanę ubić utrwalić cukrem i lekko połączyć z twarogiem a następnie dodać przestudzoną żelatynę. Na dnie blachy ułożyć herbatniki, wylać ciasto i odstawić w chłodne miejsce. Na wierzch można polać galaretkę i ozdobić sezonowymi owocami!
https://www.familie.pl/przepis/1904/Zimne-ciasto
8 sierpnia 2014 19:29 | ID: 1137066
Wysokie ciasto mojego męża:)
6 jajek
1,5 szkl cukru
masło ekstra
4 łyżki żelatyny
1,5 szklanki mleka
2 łyżki kakao
olejek rumowy
galaretka i owoce sezonowe
Białka oddzielić od żółtek do dwóch misek. 3 białka do jednej miski, 3 do drugiej. Żółtka wbijać do jednej miski.Masło z żółtkami i cukrem utrzeć.
Do szklanki wsypać 2 łyżki żelatyny i zalać połową mleka. Zrobić tak samo z drugą taką samą porcją.
Jeśli zółtka już się utrą z masłem to masę dzielimy na dwie części. Do jednej części dodajemy 2 łyżki kakao i 2 łyżki wody. w międzyczasie żelatynę lekko podgrzewamy, tak by nie było grudek a potem studzimy. Dodajemy do masy, potem ubijamy piane i już łyżką mieszamy. Wylewamy masę do tortownicy wyłożonej folią aluminiową. Wstawiamy do lodówki. Robimy drugą masę, czyli dodajemy olejek rumowy, rozpuszczoną żelatynę, ubitą pianę. Jeśli masa kakaowa zastygła to wylewamy na nią rumową. Odstawiamy do stężenia.
Wczesniej można przygotować sobie galaretkę, jeśli już jest gęsta to na masę kładziemy owoce sezonowe a potem zalewamy galaretką. Smacznego. Jeśli ktoś woli to można zrobić albo tylko kakaową albo rumową masę, więc wtedy nie dzielimy masy żelatyny i białek na części
8 sierpnia 2014 20:06 | ID: 1137077
Mam śmietanę kremówkę trzy opakowania nie wiem co mogła bym zrobić?
Lody!!! Ale trzeba też mieć żółtka.
Tylko śmietana, żółtka i cukier czy coś jeszcze?
Mogą być zmiksowane owoce lub zmielona kawa albo czekolada.
9 sierpnia 2014 07:36 | ID: 1137123
Mam śmietanę kremówkę trzy opakowania nie wiem co mogła bym zrobić?
Lody!!! Ale trzeba też mieć żółtka.
Tylko śmietana, żółtka i cukier czy coś jeszcze?
Mogą być zmiksowane owoce lub zmielona kawa albo czekolada.
Dzięki Duniu! Ty to zawsze masz jakąś poradę
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.