Chciałabym zrobić jutro dobre ciasto i szybkie ale niestety mam zepsuty piekarik.Macie może przepisy na takie ciasta?
23 marca 2012 13:20 | ID: 765091
Może jakiś kaszowiec albo sernik gotowany. Popatrz coś w familiowych przepisach. Kaszowiec chyba jest co do sernika to nie jestem pewna.
23 marca 2012 13:33 | ID: 765093
Nie wiem czy ono szybkie w sumie dużo czasu nie zajmuje...
2 kremy do karpatki
mleko,
masło (ja dodaje mało prawdziwe),
2 paczki krakersów słonych,
czekolade(nie wychodzi mi jak robie sama)
1.Gotujesz mase normalnie i stawiasz do przestygnięcia
2.Jak przestygnie miksujesz mase z masłem.
3.Blachę wykładasz krakersami,boki też wykładam
4.Nakładasz mase
5.Układasz krakersy na wierzch na masę i polewasz roztopioną czekoladą
6.I do lodówki:)
23 marca 2012 14:04 | ID: 765101
sernik na zimno, robi sie ekspresowo ;-)
23 marca 2012 15:27 | ID: 765123
Nie wiem czy ono szybkie w sumie dużo czasu nie zajmuje...
2 kremy do karpatki
mleko,
masło (ja dodaje mało prawdziwe),
2 paczki krakersów słonych,
czekolade(nie wychodzi mi jak robie sama)
1.Gotujesz mase normalnie i stawiasz do przestygnięcia
2.Jak przestygnie miksujesz mase z masłem.
3.Blachę wykładasz krakersami,boki też wykładam
4.Nakładasz mase
5.Układasz krakersy na wierzch na masę i polewasz roztopioną czekoladą
6.I do lodówki:)
ja krakersy przekładam masą do karpatki naprzemian z masą krówkową ...
23 marca 2012 15:32 | ID: 765127
Nie wiem czy ono szybkie w sumie dużo czasu nie zajmuje...
2 kremy do karpatki
mleko,
masło (ja dodaje mało prawdziwe),
2 paczki krakersów słonych,
czekolade(nie wychodzi mi jak robie sama)
1.Gotujesz mase normalnie i stawiasz do przestygnięcia
2.Jak przestygnie miksujesz mase z masłem.
3.Blachę wykładasz krakersami,boki też wykładam
4.Nakładasz mase
5.Układasz krakersy na wierzch na masę i polewasz roztopioną czekoladą
6.I do lodówki:)
ja krakersy przekładam masą do karpatki naprzemian z masą krówkową ...
Tak nie próbowałam:)Trzeba będzie sprawdzić:)
23 marca 2012 15:37 | ID: 765130
Nie wiem czy ono szybkie w sumie dużo czasu nie zajmuje...
2 kremy do karpatki
mleko,
masło (ja dodaje mało prawdziwe),
2 paczki krakersów słonych,
czekolade(nie wychodzi mi jak robie sama)
1.Gotujesz mase normalnie i stawiasz do przestygnięcia
2.Jak przestygnie miksujesz mase z masłem.
3.Blachę wykładasz krakersami,boki też wykładam
4.Nakładasz mase
5.Układasz krakersy na wierzch na masę i polewasz roztopioną czekoladą
6.I do lodówki:)
też tak robię
A może macie przepisy na ciasto bez nabiału?Synek ostatnio znów dostaje wysypki gdy go zje.
23 marca 2012 15:42 | ID: 765132
jeju.. robilam z kaszy manny i herbatnikow ostatnio. zapomnialam jak to szlo....
24 marca 2012 00:03 | ID: 765280
A może Rafaello ?
Składniki:
Przepis: W 1/2 szklanki mleka wymieszać żółtka oraz obie mąki i zmiksować. Pozostałe 2 szklanki mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać zmiksowane żółtka z mąką i ugotować z tego budyń.
Masło utrzeć i dodać przestudzony budyń. Na koniec dodać wiórki kokosowe i spirytus. Wymieszać.
Formę lub deseczkę wyłożyć papierem do pieczenia i układać ciastka herbatniki. Następnie nałożyć masę i znów herbatniki - tak, aby powstały 4 warstwy. Na wierzch wyłożyć masę i posypać wiórkami kokosowymi. Ciasto lekko przykryć folią aluminiową i włożyć do lodówki.
24 marca 2012 13:10 | ID: 765473
A ,,chatkę puchatkę" znacie. Fajne ciasto dla dzieci ale z nabiałem.
24 marca 2012 15:18 | ID: 765536
A ,,chatkę puchatkę" znacie. Fajne ciasto dla dzieci ale z nabiałem.
znam , ale jeszcze nie robiłam tego ciasta ...
30 października 2013 18:41 | ID: 1036133
Sernik na zimno. Można też kupić spód biszkoptowy i zalać go galaretkami. Ja na biszkopt sypię orzeszki ziemne, i daję pokruszoną czekoladę, zlewam brzoskwiniową galaretką. Potem daję mandarynki, banany, kiwi, zalewam zieloną galaretką. Na wierzch ścieram czekoladę białą, lub sypię posypkę. Zalewam to galaretką czerwoną:) Takie ciasto nazywa się "smietnik". Można też robić go na herbatnikach:) Ale wtedy gorzej się kroi.
30 października 2013 23:20 | ID: 1036240
takie sa najfajniejsze ale mi do glowy tylko sernik na zimno przychodzi :0
30 października 2013 23:22 | ID: 1036244
ja kaszaka robilam czesto
31 października 2013 13:27 | ID: 1036386
ja kaszaka robilam czesto
O widzisz, chyba zrobię też, bo u mnie go lubią;)
31 października 2013 13:29 | ID: 1036388
ja kaszaka robilam czesto
O widzisz, chyba zrobię też, bo u mnie go lubią;)
Szybko przepis na "kaszaka"- zapodajcie. Kiedyś robiłam, ale jak NAtalki na świecie nie było. A teraz warto spróbować :)
31 października 2013 13:37 | ID: 1036392
Tak przeglądałam internet i znalazłam serniczek na zimno z okazji Halloween, choć niekoniecznie :)
Składniki:
Przygotowanie:
Ciastka pokruszyć, zmieszać z roztopionym masłem, umieścić w okrągłej formie i docisnąć tak, aby powstał spód ciasta. Odstawić w chłodne miejsce. Twarożek, jogurt, skórkę i sok z limonki wyrobić za pomocą robota kuchennego na gładką masę. Polewę do tortów i cukier umieścić w rondelku, wymieszać dodać 150 ml wody, zagotować. Szybko wyrobić z pozostałym kremem i rozsmarować na przygotowanym spodzie. Odstawić na 3 godziny do lodówki. Masę marcepanową podzielić na dwie część i do każdej dodać barwnik. Formować pająki do dekoracji. Konfiturę przetrzeć przez sito i użyć do narysowania pajęczyny.
31 października 2013 19:33 | ID: 1036500
Ja czasami robię 3 bit.
Składniki:
dwie duże paczki herbatników (takie jak z biedronki)
masę krówkową
śmietanę 30% i fix do śmietany
budyń, mleko, margarynę
tabliczkę mlecznej czekolady
Na dnie blachy układam ciastka. Rozsmarowuję na wierzchu masę krówkową rozrobioną z łyżką mleka żeby było łatwiej. Na to idą herbatniki. Potem ugotowany z mniejszą ilością mleka niż w przepisie budyń, który miksuję z margaryną. Na to znów herbatniki i na wierzch śmietana ubita z fixem według instrukcji z opakowania. Wierzch posypuję startą mleczną czekoladą. Pycha, ale bardzo słodkie.
31 października 2013 19:38 | ID: 1036502
Kupić gotowe!
31 października 2013 20:06 | ID: 1036508
Kupić gotowe!
Najprościej:) Hihihi
29 czerwca 2014 20:56 | ID: 1125607
A ja polecam super ciasto Trzy bit. Nie pieszesz, w miarę szybko się robi, ale uważaj, bo na pewno nie skończysz jedzenia tylko na jednym kawałku:){WYMODEROWANO}. Jest po prostu rewelacyjny. Zawsze myślałam, że trudno jest go zrobić, ale nic bardziej mylnego. Robi się go szybciutko, a smakuje --niebo w gębie:)
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.