Marzy mi sie od dłuższego czasu taka domowa,pachnąca drożdżowka,z kruszonka.Bardzo dawno jej nie robiłam,ze 4 lata będzie.Pieczecie taką?Lubicie jeść?Mile widziane wypróbowane receptury
                                   19 stycznia 2015 17:28 | ID: 1181695
                  19 stycznia 2015 17:28 | ID: 1181695
              
Kto mi poradzi...Zrobiłam ciasto na bułeczki, rozrobiłam drożdze z mlekiem itd itp...Ciasto jednak nie zaczyna rosnąć.... Stoi w ciepłym miejscu, przykryte ściereczką i nic, ani drgnie..Jak je uratować???
Ja kiedyś takie ciasto uratowałam paczką drożdży suszonych .
                                   19 stycznia 2015 20:59 | ID: 1181773
                  19 stycznia 2015 20:59 | ID: 1181773
              
A ,,leniwe drożdżowe" robicie? Ma zupełnie inny smak niż takie zwykłe.
                                   19 stycznia 2015 21:02 | ID: 1181775
                  19 stycznia 2015 21:02 | ID: 1181775
              
Kto mi poradzi...Zrobiłam ciasto na bułeczki, rozrobiłam drożdze z mlekiem itd itp...Ciasto jednak nie zaczyna rosnąć.... Stoi w ciepłym miejscu, przykryte ściereczką i nic, ani drgnie..Jak je uratować???
Ja kiedyś takie ciasto uratowałam paczką drożdży suszonych .
Dodałam jeszcze trochę drożdży rozmieszanych z mlekiem i mąką i jest ok;)
                                   19 stycznia 2015 21:33 | ID: 1181790
                  19 stycznia 2015 21:33 | ID: 1181790
              
Kto mi poradzi...Zrobiłam ciasto na bułeczki, rozrobiłam drożdze z mlekiem itd itp...Ciasto jednak nie zaczyna rosnąć.... Stoi w ciepłym miejscu, przykryte ściereczką i nic, ani drgnie..Jak je uratować???
Ja kiedyś takie ciasto uratowałam paczką drożdży suszonych .
Dodałam jeszcze trochę drożdży rozmieszanych z mlekiem i mąką i jest ok;)
Słyszałam że jak za dużo cukru to też nie urosną...
                                   24 stycznia 2015 07:30 | ID: 1183027
                  24 stycznia 2015 07:30 | ID: 1183027
              
Zrobiłam bułeczki z makiem z ciasta drożdzowego, masę gotową jak do makowaca. Wyszły pyszne 
                                   24 stycznia 2015 11:14 | ID: 1183050
                  24 stycznia 2015 11:14 | ID: 1183050
              
Zrobiłam bułeczki z makiem z ciasta drożdzowego, masę gotową jak do makowaca. Wyszły pyszne 
Ja dziś chyba popełnie rogaliki.
                                   24 stycznia 2015 17:59 | ID: 1183100
                  24 stycznia 2015 17:59 | ID: 1183100
              
Zrobiłam bułeczki z makiem z ciasta drożdzowego, masę gotową jak do makowaca. Wyszły pyszne 
Ja dziś chyba popełnie rogaliki.
Też drożdżowe?
                                   24 stycznia 2015 20:32 | ID: 1183114
                  24 stycznia 2015 20:32 | ID: 1183114
              
A ,,leniwe drożdżowe" robicie? Ma zupełnie inny smak niż takie zwykłe.
Robię,jakoś nie chce mi się nigdy bawić z robieniem rozczynu na zwykłe drożdżowe
                                   24 stycznia 2015 22:20 | ID: 1183122
                  24 stycznia 2015 22:20 | ID: 1183122
              
A ,,leniwe drożdżowe" robicie? Ma zupełnie inny smak niż takie zwykłe.
Robię,jakoś nie chce mi się nigdy bawić z robieniem rozczynu na zwykłe drożdżowe
No właśnie kiedyś i mnie się bardziej chciało, teraz też idę na skróty 
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.
Nie masz jeszcze konta na familie.pl?
Załóż je już teraz!