Marzy mi sie od dłuższego czasu taka domowa,pachnąca drożdżowka,z kruszonka.Bardzo dawno jej nie robiłam,ze 4 lata będzie.Pieczecie taką?Lubicie jeść?Mile widziane wypróbowane receptury
19 stycznia 2015 17:28 | ID: 1181695
Kto mi poradzi...Zrobiłam ciasto na bułeczki, rozrobiłam drożdze z mlekiem itd itp...Ciasto jednak nie zaczyna rosnąć.... Stoi w ciepłym miejscu, przykryte ściereczką i nic, ani drgnie..Jak je uratować???
Ja kiedyś takie ciasto uratowałam paczką drożdży suszonych .
19 stycznia 2015 20:59 | ID: 1181773
A ,,leniwe drożdżowe" robicie? Ma zupełnie inny smak niż takie zwykłe.
19 stycznia 2015 21:02 | ID: 1181775
Kto mi poradzi...Zrobiłam ciasto na bułeczki, rozrobiłam drożdze z mlekiem itd itp...Ciasto jednak nie zaczyna rosnąć.... Stoi w ciepłym miejscu, przykryte ściereczką i nic, ani drgnie..Jak je uratować???
Ja kiedyś takie ciasto uratowałam paczką drożdży suszonych .
Dodałam jeszcze trochę drożdży rozmieszanych z mlekiem i mąką i jest ok;)
19 stycznia 2015 21:33 | ID: 1181790
Kto mi poradzi...Zrobiłam ciasto na bułeczki, rozrobiłam drożdze z mlekiem itd itp...Ciasto jednak nie zaczyna rosnąć.... Stoi w ciepłym miejscu, przykryte ściereczką i nic, ani drgnie..Jak je uratować???
Ja kiedyś takie ciasto uratowałam paczką drożdży suszonych .
Dodałam jeszcze trochę drożdży rozmieszanych z mlekiem i mąką i jest ok;)
Słyszałam że jak za dużo cukru to też nie urosną...
24 stycznia 2015 07:30 | ID: 1183027
Zrobiłam bułeczki z makiem z ciasta drożdzowego, masę gotową jak do makowaca. Wyszły pyszne
24 stycznia 2015 11:14 | ID: 1183050
Zrobiłam bułeczki z makiem z ciasta drożdzowego, masę gotową jak do makowaca. Wyszły pyszne
Ja dziś chyba popełnie rogaliki.
24 stycznia 2015 17:59 | ID: 1183100
Zrobiłam bułeczki z makiem z ciasta drożdzowego, masę gotową jak do makowaca. Wyszły pyszne
Ja dziś chyba popełnie rogaliki.
Też drożdżowe?
24 stycznia 2015 20:32 | ID: 1183114
A ,,leniwe drożdżowe" robicie? Ma zupełnie inny smak niż takie zwykłe.
Robię,jakoś nie chce mi się nigdy bawić z robieniem rozczynu na zwykłe drożdżowe
24 stycznia 2015 22:20 | ID: 1183122
A ,,leniwe drożdżowe" robicie? Ma zupełnie inny smak niż takie zwykłe.
Robię,jakoś nie chce mi się nigdy bawić z robieniem rozczynu na zwykłe drożdżowe
No właśnie kiedyś i mnie się bardziej chciało, teraz też idę na skróty
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.