Dlaczego jak robie gulasz z szynki, karkówki czy lopatki to mięso jest gumowe? Co robie nie tak?
12 września 2011 20:14 | ID: 634271
W 100% na pewno nie, ale jeśli poświecić sprawie trochę czasu - odpytać sprzedawcę, poguglać, to wiele się można dowiedzieć. Plus wpomniane certfikaty różnej maści
12 września 2011 20:20 | ID: 634279
Mi nie wychodzi gumowe. Jak je przygotowujesz?
12 września 2011 20:24 | ID: 634283
Mięso np. do gyrosa.
do miski z przyprawą dodaję 2-3 łyżki sosu sojowego, który idealnie zmiękcza mięso. Z tym, że ok 30 min musi się to wszystko razem przegryźć.
Kiedyś mięsko sobie tak leżało i faktycznie było miękkie ale czasami nie mam na to czasu.
12 września 2011 20:25 | ID: 634285
Mi nie wychodzi gumowe. Jak je przygotowujesz?
Chyba wlasnie to, że do gotowanego mięsa dolewam zimną wodę a powinnam wrzątek.
12 września 2011 20:25 | ID: 634286
W 100% na pewno nie, ale jeśli poświecić sprawie trochę czasu - odpytać sprzedawcę, poguglać, to wiele się można dowiedzieć. Plus wpomniane certfikaty różnej maści
Zapewne ale jakoś nie ma na to ani czasu ani weny.
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.