-
1
usunięty użytkownik
2010-12-07 12:09:11
7 grudnia 2010 12:09 | ID: 346023
Ja lubie camembert i brie. Innych nie ruszę
-
2
czerwona panienka
Zarejestrowany: 31-01-2010 10:26 .
Posty: 21500
2010-12-07 12:09:49
7 grudnia 2010 12:09 | ID: 346025
Ja nie jadam choć raz u cioci spróbowałam i byłam zachwycona. Niestety już później nie mogłam dojść co to za ser i każdy który kupowałam był niedobry :(
-
3
usunięty użytkownik
2010-12-07 12:10:55
7 grudnia 2010 12:10 | ID: 346026
Jadam ale tylko ten z białą pleśnią czyli brie i camember :)))
Jadam sam, dodaję do koreczków, dostrajam nim kanapki. Ale camember świetnie też się prezentuje smażony w panierce z sosem tatarskim :)
-
4
Soho
Zarejestrowany: 07-05-2010 09:04 .
Posty: 351
2010-12-07 12:18:07
7 grudnia 2010 12:18 | ID: 346035
Uwielbiam!!! będąc w sklepie nie odmówię kupienia sobie chociaż kawałeczka. Lubię próbować różne rodzaje i smaki.
A camembert w panierce z sezamem + dodatki (sos czosnkowy, oliwki, pomidor) + dobre wino - pycha!!!
-
5
kingurcia
Zarejestrowany: 07-12-2010 11:29 .
Posty: 4294
2010-12-07 12:19:47
7 grudnia 2010 12:19 | ID: 346038
Uwielbiam ser pleśniowy ale też wybrane marki;) Najlepiej smakuje mi na kanapkach lub podawany do dań, które robię na patelni lub... jako dodatek do sosów. Mój mąż wtedy się zajada takimi potrawami, bo też uwielbia sery pleśniowe.
-
6
polusie4
Zarejestrowany: 04-11-2010 12:24 .
Posty: 233
2010-12-07 13:07:09
7 grudnia 2010 13:07 | ID: 346078
ja równiez lubię camembert i brie, jadam je sam lub na kanapce :)
-
7
usunięty użytkownik
2010-12-07 13:30:26
7 grudnia 2010 13:30 | ID: 346099
Camembert obsmażam w panierce z bułki tartej i jajka . Do niego podaję żurawinę. Smażoną lub zmiksowaną z cukrem.
Z serków pleśniowych niebieskich lub zielonych robię pastę na tartinki. Ser, orzechy włoskie , ciut majonezu.
-
8
Melisa
Zarejestrowany: 07-08-2010 22:41 .
Posty: 8231
2010-12-07 13:46:19
7 grudnia 2010 13:46 | ID: 346117
Słyszałam o czymś takim, że posypuje się taki rozdrobniony serek na gorący makaron i ma się rozpuścić.
Ja lubię również ser pleśniowy na kanapkach.
-
9
dziecinka
Zarejestrowany: 07-05-2008 11:21 .
Posty: 26147
2010-12-07 15:24:07
7 grudnia 2010 15:24 | ID: 346292
A ja nie jadam sera pleśniowego. Ala jak Was czytam, to się zastanawiam, czy nie spróbować.
-
10
Marcin1984
Zarejestrowany: 22-09-2009 11:00 .
Posty: 2879
2010-12-07 15:26:05
7 grudnia 2010 15:26 | ID: 346294
-
11
anusia
Zarejestrowany: 10-07-2009 16:27 .
Posty: 1629
2010-12-07 15:29:05
7 grudnia 2010 15:29 | ID: 346297
uwielbiam sery pleśniowe- wszystkie, te z zieloną i niebieską są też świetne do sosów, nie tylko na pasty i do bezpośredniego jedzenia!
Marcin1984 napisał 2010-12-07 15:26:05tylko feta
marcinku ale feta nie jest pleśniowa
-
12
Marcin1984
Zarejestrowany: 22-09-2009 11:00 .
Posty: 2879
2010-12-07 15:31:24
7 grudnia 2010 15:31 | ID: 346300
gdzieś kiedyś wyczytałem, że jest :-)
-
13
kingurcia
Zarejestrowany: 07-12-2010 11:29 .
Posty: 4294
2010-12-07 15:41:28
7 grudnia 2010 15:41 | ID: 346317
A może podpowiemy sobie jakieś niezwykłe przepisy z serem pleśniowym w roli prawie głównej;)
-
14
usunięty użytkownik
2010-12-07 15:50:17
7 grudnia 2010 15:50 | ID: 346331
ja próbowałam ale jakoś mi nie podeszły wiec teraz nie kupuję
-
15
Sonia
Zarejestrowany: 06-01-2010 16:15 .
Posty: 112855
2010-12-07 16:41:49
7 grudnia 2010 16:41 | ID: 346387
Debris napisał 2010-12-07 15:50:17ja próbowałam ale jakoś mi nie podeszły wiec teraz nie kupuję
Ja również nie kupuję. U nas nikt nie lubi.
-
16
usunięty użytkownik
2010-12-07 17:46:54
7 grudnia 2010 17:46 | ID: 346431
Aguska, a Ty chyba jesteś w ciąży, więc nie powinnaś jeść serka pleśniowego...
-
17
usunięty użytkownik
2010-12-07 18:10:16
7 grudnia 2010 18:10 | ID: 346458
Ja próbowałam camembert i brie i nie zasmakowały mi...
-
18
usunięty użytkownik
2010-12-07 18:11:22
7 grudnia 2010 18:11 | ID: 346459
dlaczego???
a co z nim jest nie tak??? Że plesniowy? Świerzy kupuje:-) a brzuszek przyjmuje:-)
-
19
usunięty użytkownik
2010-12-07 18:19:14
7 grudnia 2010 18:19 | ID: 346466
A no fakt nie można! a jak myślałam, że jak ser to bez różnicy
trudno przemęczę się
są w tym serze bakterie typu listeria, które mogą doprowadzić do poronienia albo wcześniejszego porodu
na razie dobrze się czuję, ale serek to raczej już sobie daruje, dużo nie zjadłam
-
20
usunięty użytkownik
2010-12-07 18:26:46
7 grudnia 2010 18:26 | ID: 346469
Jaśmina napisał 2010-12-07 17:46:54Aguska, a Ty chyba jesteś w ciąży, więc nie powinnaś jeść serka pleśniowego...
sery plesniowe sa bezpieczne dla kobiet w ciazy jesli sa produkowane z mleka pasteryzowanego (czyli wiekszosc produkowanych w Polsce)
A wracajac do tematu, to czasem mam na ochote na ser plesniowy...tak jak dziewczyny wyzej lubie Brie i Camembert, czasem skusze sie na Roquefort lub Gorgonzola. Uzywam ich tez jako dodatek do sosow lub makaronow.