20 grudnia 2011 00:56 | ID: 707735
Nieopłacalna, ale w miarę wiesz co jesz. Jadłam kiedyś taki ser, dostaliśmy od taty znajomego i był pyszny. co więcej, wiedziałam, że nie ma w nim chemii. Wiele "żółtych serów" ze sklepów to tak naprawdę produkty seropodobne.
20 grudnia 2011 08:40 | ID: 707809
W dzisiejszych czasach tak utrudniamy sobie życie. Wszystko jest w sklepach na wyciągnięcie dłoni, a niektórzy wciąż robią makaron, kefir nawet mydło domowej roboty. Nasze babcie wszystko by oddały za sklepy tak wyposazone jak dzisiaj. Dla mnie ważniejsza jest wygoda niz smak. Domowa produkcja jest nieopłacalna!
A wiesz ile moja babcia lub moje starsze wujostwo oddało by za smaki z tamtych lat? Babcia jak jeszcze żyła zawsze wspominała zapach chleba prosto z pieca.
20 grudnia 2011 12:59 | ID: 707951
W dzisiejszych czasach tak utrudniamy sobie życie. Wszystko jest w sklepach na wyciągnięcie dłoni, a niektórzy wciąż robią makaron, kefir nawet mydło domowej roboty. Nasze babcie wszystko by oddały za sklepy tak wyposazone jak dzisiaj. Dla mnie ważniejsza jest wygoda niz smak. Domowa produkcja jest nieopłacalna!
A wiesz ile moja babcia lub moje starsze wujostwo oddało by za smaki z tamtych lat? Babcia jak jeszcze żyła zawsze wspominała zapach chleba prosto z pieca.
Dokładnie, mamy znajomą, która co kilka dni piecze chlebek swojski na zakwasie już wiele lat i uwierz mi, każdy jest tym chlebem zachwycony :) to jest dopiero smak!
20 grudnia 2011 17:20 | ID: 708124
W dzisiejszych czasach tak utrudniamy sobie życie. Wszystko jest w sklepach na wyciągnięcie dłoni, a niektórzy wciąż robią makaron, kefir nawet mydło domowej roboty. Nasze babcie wszystko by oddały za sklepy tak wyposazone jak dzisiaj. Dla mnie ważniejsza jest wygoda niz smak. Domowa produkcja jest nieopłacalna!
A wiesz ile moja babcia lub moje starsze wujostwo oddało by za smaki z tamtych lat? Babcia jak jeszcze żyła zawsze wspominała zapach chleba prosto z pieca.
u nas we wsi facet robi taki chleb i go kupujemy, wielki bochen kosztuje 20 zł wspaniały smak i wszystko naturalne w piecu wypalane
20 grudnia 2011 17:37 | ID: 708158
Chętnie się dowiem, jak zrobić zółty ser. Też lubię, gdy wiem co jem.
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.