Pytanie jak w tytule...lepiej przesolić czy nie dosolić...potrawy?Wczoraj piekłam pasztet i klops,jak dla mnie mało słony wyszedł(lubię słone)...ale innym smakował... A jak u was? Przesolić czy nie dosolić?
2 lutego 2013 23:46 | ID: 903999
Ja nie lubię soli i wolę potrawy mniej solone...
2 lutego 2013 23:50 | ID: 904001
Lepiej nie dosolić moim zdaniem,na pasztecik można położyć pomidorka,ogórek i posolić,i wtedy nie odczujesz ,że pasztecik nie dosolony.Sól w nadmiarze jest niezdrowa ponoć,ale przyznam ,że ja też lubie sobie posolić i popieprzyć,,,hehehe
3 lutego 2013 00:04 | ID: 904011
Wolę nie dosolone, bo można jescze smak poprwić
3 lutego 2013 00:30 | ID: 904020
Niedosolone lepsze bo jeszcze można uratować potrawę:)
3 lutego 2013 01:13 | ID: 904025
3 lutego 2013 07:48 | ID: 904036
dosolić zawsze można , jednak " odsolić " już nie bardzo ...
3 lutego 2013 08:13 | ID: 904046
lepiej posolić mniej niż przedawkować. na talerzu zawsze można jeszcze doprawić.
3 lutego 2013 08:41 | ID: 904064
Wolę nie dosolone, bo można jescze smak poprwić
Dokładnie, a jak ktoś przesoli, to się nie da już zjeść...
3 lutego 2013 09:06 | ID: 904077
Ja nie lubię soli i wolę potrawy mniej solone...
Ja również. Zawsze jak gotuję to moje potrawy mają raczej zbt mało soli, za to są PIEKIELNIE PIKANTNE
3 lutego 2013 09:30 | ID: 904078
Ja nie lubię soli i wolę potrawy mniej solone...
Ja też wolę już niedosolone
3 lutego 2013 09:50 | ID: 904080
Pewnie, że lepiej nie dosolić :) Każdy sobie może na talerzu dosolić wedle gustu. A z przesolonym nic już nie da się zrobić ;)
3 lutego 2013 10:10 | ID: 904091
Wolę nie dosolone, bo można jescze smak poprwić
Też tak myślę. Soli zawsze można dodać:)
3 lutego 2013 11:44 | ID: 904170
Wolę nie dosolone, bo można jescze smak poprwić
Też tak myślę. Soli zawsze można dodać:)
Dokładnie - przesolonego nie ma jak uratować, a i mniej słone potrawy są ponoć dużo zdrowsze ;)
3 lutego 2013 11:52 | ID: 904179
Osobiście zwykle przesalam, bo uwielbiam słone :) Ale oczywiście lepiej nie dosolić :)
3 lutego 2013 13:31 | ID: 904232
Ja nie lubię soli i wolę potrawy mniej solone...
Ja również. Zawsze jak gotuję to moje potrawy mają raczej zbt mało soli, za to są PIEKIELNIE PIKANTNE
Też mi się tak zdaża! Z resztą , moji lubią pikantne.
3 lutego 2013 15:54 | ID: 904316
My tak samo prawie soli nie używamy:) Jak ktoś chce może sobie dosolić. Ze względu na dziecko uważamy z przyprawami.
3 lutego 2013 20:43 | ID: 904386
Pewnie, że lepiej nie dosolić :) Każdy sobie może na talerzu dosolić wedle gustu. A z przesolonym nic już nie da się zrobić ;)
też jestem tego zdania!
3 lutego 2013 20:47 | ID: 904391
Ja wolę niedosolone, za to mój tata woli jak ziemniaki przesolone niż niedosolone.
Tyle, że w przypadku ziemniaków to imi nie smakują "dosanale" na talerzu :)
Wolę dodać więcej innych przypraw, ziółek niż soli.
P.S. Sól zatrzymuje wodę w organiźmie
3 lutego 2013 20:52 | ID: 904397
Zgadzam sie z poprzedniczkami! Lepiej sobie na talerzu dosolić. Bo jak sie przesadzi z solą to pozamiatane
4 lutego 2013 12:14 | ID: 904689
Wolę nie dosolone, bo można jescze smak poprwić
Dokładnie, a jak ktoś przesoli, to się nie da już zjeść...
zgadzam się
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.