W moim jadlospisie przewaza drob , poniewaz chlopak jest na diecie Robie czesto pulpety z piersi , ale wychodza mi takie suche w srodku Co mozna dodac zeby je spulchnic ?
20 sierpnia 2011 20:24 | ID: 616260
ja robię w różnych opcjach bułka tarta z dodatkiem wody gazowanej albo otręby owsiane albo pszenne też z wodą gazowaną
i robię tak zagotowuję wodę doprawiam do smaku np vegetą i wrzucam na wrzątek takie bez mąki i bez smażenia, jak się zagotuje i pulpety wypłyną to na pełnym ogniu 3 minuty się gotuje i potem wykładam je na talerz i następną partię wkładam
później zaprawiam sobie sos z wywaru np koperkowy, chrzanowy i wkładam w to pulpety żeby się przegryzły smakiem dzięki takiemu krótkiemu gotowaniu są pulchne i delikatne
20 sierpnia 2011 20:27 | ID: 616263
ja robię w różnych opcjach bułka tarta z dodatkiem wody gazowanej albo otręby owsiane albo pszenne też z wodą gazowaną
i robię tak zagotowuję wodę doprawiam do smaku np vegetą i wrzucam na wrzątek takie bez mąki i bez smażenia, jak się zagotuje i pulpety wypłyną to na pełnym ogniu 3 minuty się gotuje i potem wykładam je na talerz i następną partię wkładam
później zaprawiam sobie sos z wywaru np koperkowy, chrzanowy i wkładam w to pulpety żeby się przegryzły smakiem dzięki takiemu krótkiemu gotowaniu są pulchne i delikatne
Musze sprobowac tak zrobic ...widzisz czasem kura uczy sie od kurczaka.....
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.