Mają mało kalorii, mnóstwo witamin i składników mineralnych, szczególnie polecane są kobietom w ciąży ze względu na wysoką zawartość kwasu foliowego. Są doskonałym afrodyzjakiem i właśnie teraz jest na nie sezon. O czym mowa?
28 maja 2017 17:57 | ID: 1382058
SZparagi?
28 maja 2017 18:55 | ID: 1382060
SZparagi?
Super, Baszka
28 maja 2017 19:05 | ID: 1382061
Teraz jest sezon szparagowy. Przyznaję szczerze, że ja dopiero od niedawna zaczęłam gotować szparagi. W moim domu nie było tradycji ich jedzenia więc bardzo późno je odkryłam.
Najlepszy sposób na ich przyrządzenie?
Szparagi myjemy, odcinamy dolną ich część, mniej więcej 1/3. Związujemy je nitką i wkładamy do garnka z wrzącą, osoloną wodą, czubkami do góry. Czubki wystają z wody. Do wody dodaję też szczyptę cukru:) Gotujemy ok 8-10minut. Ja na sam koniec gotowania odwracam pęczek, tak żeby sparzyć czubki przez kilkanaście sekund. Wykładam szparagi na talerz i dodaję ciut masełka. Są kruche i pyszne!
28 maja 2017 19:06 | ID: 1382062
To przepis na zielone szparagi... Białych jeszcze nie gotowałam, ale na pewno niedługo spróbuję:)
28 maja 2017 22:35 | ID: 1382085
No to szparagowe dziewczyny jesteście
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.