Perfekcyjna Pani Domu
Każda z nas chce nią być !
Czy macie jakieś swoje niezawodne sposoby na np.
usuwanie plam , czyszczenie podłog , przykry zapach w lodowce,
czyszczenie piekarnika albo mikrofali ?
Podzielcie sie z nami kochane
17 stycznia 2016 18:49 | ID: 1274565
A wiecie jak ja myje kuchenkę mikrofalową?
jak jak ? podziel się bo mam zamiar umyć jutro swoją :)
Wstawiasz do niej pół szklanki wody z plasterkiem cytryny i nastawiasz na największą moc na kilka chwil może minutę, cała mikrofala zaparuje, bierzesz ręczniczek papierowy przecierasz i gotowe, cytryna niweluje zapachy
17 stycznia 2016 18:58 | ID: 1274566
A wiecie jak ja myje kuchenkę mikrofalową?
jak jak ? podziel się bo mam zamiar umyć jutro swoją :)
Wstawiasz do niej pół szklanki wody z plasterkiem cytryny i nastawiasz na największą moc na kilka chwil może minutę, cała mikrofala zaparuje, bierzesz ręczniczek papierowy przecierasz i gotowe, cytryna niweluje zapachy
to tak jak z octem :)
17 stycznia 2016 22:45 | ID: 1274643
Niezły pomysł :) A da się tak piekarnik? ;)
18 stycznia 2016 05:36 | ID: 1274654
Nawet najlepszej pani domu zdarza się czasem wsypać za dużo soli do zupy czy sosu. Zanim wylejemy przesoloną potrawę, spróbujmy ją uratować.
1. Po pierwsze pomóc nam mogą ziemniaki. Wystarczy obrać dwa średniej wielkości, po czym wrzucić je i ugotować. Warzywo to zadziała jak gąbka i pochłonie nadmiar soli. Możesz także posłużyć się przekrojonym na pół jabłkiem, uważaj jednak, by się nie rozgotowało.
2. Inny sposób to wbicie 2 białek z kurzych jajek do potrawy. Wchłoną one nadmiar soli, a kiedy się zetną, zbierz je łyżką cedzakową z powierzchni.
interia.pl
18 stycznia 2016 05:42 | ID: 1274655
Ja swoją mikrofalkę na bieżąco myję ciepłą wodą z odrobiną płynu do naczyń, przecieram na sucho ręcznikiem papierowym i też błyszczy jak... nowa...
18 stycznia 2016 09:08 | ID: 1274699
Nawet najlepszej pani domu zdarza się czasem wsypać za dużo soli do zupy czy sosu. Zanim wylejemy przesoloną potrawę, spróbujmy ją uratować.
1. Po pierwsze pomóc nam mogą ziemniaki. Wystarczy obrać dwa średniej wielkości, po czym wrzucić je i ugotować. Warzywo to zadziała jak gąbka i pochłonie nadmiar soli. Możesz także posłużyć się przekrojonym na pół jabłkiem, uważaj jednak, by się nie rozgotowało.
2. Inny sposób to wbicie 2 białek z kurzych jajek do potrawy. Wchłoną one nadmiar soli, a kiedy się zetną, zbierz je łyżką cedzakową z powierzchni.
interia.pl
super pomysl dziekujemy :*
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.