Schab w pomarańczach i sosem malinowo-miodowym.
Składniki: 4 grubsze plastry schabu, 4 pomarańcze, sok malinowy, miód, musztarda, olej, przyprawa do mięsa wieprzowego.
Wetrzeć przyprawę w mięso i pozostawić na noc w chłodnym miejscu. Następnego dnia smażymy na rozgrzanym oleju plastry schabu ok 4 minuty. Na dno naczynia żaroodpornego nalewamy troche oleju i układamy ćwiartki z 2 pomarańczy, na tym kładziemy schab i przykrywamy je pozostałymi ćwiartkami pomarańczy. Robimy sos - 5 łyżek musztardy, 3 łyżki miodu i 2 łyżki soku malinowego. Mieszamy sos i polewamy nim schab z pomarańczami. Zapiekamy w rozgrzanym piekarniku do temperatury 220 stopni przez 20 minut. Podajemy z kaszą jęczmienną lub
kaszą kuskus.
Aby zagłosować na ten przepis, wyślij sms o treści NOLDN.12 na numer 7268. Cena: 2,44 zł brutto.
Zamknij