|
gru 2024
|
|
Mo | Tu | We | Th | Fr | Sa | Su |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 | | | | | |
-
Spaghetti Bolognese
Nadesłane przez: nayas 12-01-2010 12:44
- 350 g mielonej wołowiny
- dwie średnie marchewki
- 2 średnie cebule
- 1 średnia czerwona papryka
- 4 ząbków czosnku
- puszka pomidorów
- łyżka koncentratu pomidorowego
- kostka rosołowa
- łyżeczka Bazyli
- łyżeczka oregano
- ½ szklanki czerwonego wina
- olej z oliwek
- sól i pieprz
- odrobina sosu sojowego lub maggi
- Makaron spaghetti lub makaron rurki :) (sosik fajnie wpada do środka)
- Parmezan lub utarty ser żółty
Wykonanie
Marchewkę ucieramy na tarce i wrzucamy do rondla z rozgrzaną oliwą, kroimy drobno cebule i paprykę i dodajemy do smażącej się marchewki. Kiedy cebula się zeszkli dodajemy, drobno posiekany czosnek a po kilku minutach mięso mielone i dokładnie mieszamy. Kiedy mięso się zbrązowi dolewamy wody, dodajemy przyprawy, kostkę rosołową i wino. Gotujemy na wolnym ogniu przez około 30-45 minut. Po tym czasie dodajemy posiekane pomidory z puszki (lub świeże obrane ze skórki). Gotujemy przez minimum 20 minut, po tym czasie sos powinien być gotowy, jednak im dłużej go gotujemy tym jest lepszy.
Zamknij
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku