Nasze pyszności z grzybami - PRACE KONKURSOWE - Blog
Znajdź nas na
|
gru 2024
|
|
Mo | Tu | We | Th | Fr | Sa | Su |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 | | | | | |
-
Nadesłane przez: ULA
dnia 27-09-2010 10:28
Porcja dla 2 osób: mix leśnych grzybów, 4 jaja, 2 duże cebule, sól, pieprz, olej do smażenia.
Na oleju przesmażamy cebule pokrojone w grubszą kostkę, wrzucamy obrane i pokrojone na drobno grzyby leśne (najlepsze są wg mnie maślaczki), doprawiamy do smaku solą i pieprzem i wbijamy kolejno jaja. Następnie całośc mieszamy i opcjonalnie jeszcze raz dodajemy przyprawy. Smacznego!!!
Aby zagłosować na ten przepis, wyślij SMS o treści WMPG.6 na numer 7268. Cena: 2,44 zł brutto. Każdy SMS daje Ci szansę na wygranie zestawu przypraw Kucharek! Masz czas tylko do 6 października 2010.
SZCZEGÓŁY KONKURSU NASZE PYSZNOŚCI Z GRZYBAMI
-
Nadesłane przez: Marcin1984
dnia 24-09-2010 18:59
Składniki:
duża cukinia
4 pieczarki
12 pomidorków czereśniowych
10 dag sera lazur
jajko
2 łyżki bułki tartej
sól
pieprz
suszone pomidory z bazylią i czosnkiem
szczypta oregano
olej
Przygotowanie:
Umytą i osuszoną cukinię ścieramy na tarce o grubych oczkach, podobnie pieczarki. Cukinię solimy i odstawiamy. Po tym czasie odciskamy z cukinii sok. W misce mieszamy startą cukinię i pieczarki z jakiem i łyżką bułki tartej oraz przyprawami. Rozgrzewamy olej, kształtujemy małe placuszki i smażymy na złoto. Pod koniec smażenia na każdy placuszek układamy pokruszony lazur. Podajemy z ćwiartkami pomidorków czereśniowych.
Autor: Aneta Klimecka
Aby zagłosować na ten przepis, wyślij SMS o treści WMPG.5 na numer 7268. Cena: 2,44 zł brutto. Każdy SMS daje Ci szansę na wygranie zestawu przypraw Kucharek! Masz czas tylko do 6 października 2010.
SZCZEGÓŁY KONKURSU NASZE PYSZNOŚCI Z GRZYBAMI
-
Nadesłane przez: Marcin1984
dnia 23-09-2010 15:15
SKŁADNIKI:
1 kg podgrzybków,
szklanka wody,
1 szklanka octu,
łyżeczka ziela angielskiego,
łyżeczka pieprzu ziarnistego,
5 liści laurowych,
łyżeczka soli,
4 łyżeczki cukru,
1 cebula
PRZYGOTOWANIE:
podgrzybki obieramy i kroimy w kawałki, i obgotowujemy w lekko osolonej wodzie, pod koniec dorzucamy pokrojoną w talarki cebule aby sie obgotowala. Grzybki przekładamy do słoików. Z wody octu i wszytskich przypraw przygotowujemy zalewe, goracą zalewamy słoiki. Zakrecamy, odwracamy do góry dnem i czekamy 2-3 tyg az będą dobre do jedzenia:)
Autor: Agnieszka Błaut
Aby zagłosować na ten przepis, wyślij SMS o treści WMPG.4 na numer 7268. Cena: 2,44 zł brutto. Każdy SMS daje Ci szansę na wygranie zestawu przypraw Kucharek! Masz czas tylko do 6 października 2010.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku