SKŁADNIKI:
1 kg podgrzybków,
szklanka wody,
1 szklanka octu,
łyżeczka ziela angielskiego,
łyżeczka pieprzu ziarnistego,
5 liści laurowych,
łyżeczka soli,
4 łyżeczki cukru,
1 cebula
PRZYGOTOWANIE:
podgrzybki obieramy i kroimy w kawałki, i obgotowujemy w lekko osolonej wodzie, pod koniec dorzucamy pokrojoną w talarki cebule aby sie obgotowala. Grzybki przekładamy do słoików. Z wody octu i wszytskich przypraw przygotowujemy zalewe, goracą zalewamy słoiki. Zakrecamy, odwracamy do góry dnem i czekamy 2-3 tyg az będą dobre do jedzenia:)
Autor: Agnieszka Błaut
Aby zagłosować na ten przepis, wyślij SMS o treści WMPG.4 na numer 7268. Cena: 2,44 zł brutto. Każdy SMS daje Ci szansę na wygranie zestawu przypraw Kucharek! Masz czas tylko do 6 października 2010.
Zamknij