|
gru 2024
|
|
Mo | Tu | We | Th | Fr | Sa | Su |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 | | | | | |
-
Nadesłane przez: ULA
dnia 07-06-2010 08:30
Składniki:
por
wędlina - pierś z kurczaka lub inna do wyboru
seler konserwowy
kukurydza konserwowa
majonez
ser żółty
pieprz
Sposób przyrządzenia:
Składniki układamy w naczyniu warstwami:
posiekany por, następnie pokrojona w kosteczkę wędlina, seler konserwowy (zanim wrzucimy odcedzamy z zalewy), kukurydza, następnie nakładamy majonez i rozprowadzamy po całości. Od góry posypujemy startym żółtym serem i pieprzymy.
Sałatka bardzo smaczna i efektownie wygląda na stole :)
Autor: Aleksandra Filipkowska
Aby zagłosować na ten przepis, wyślij SMS o treści NOLNS.30 na numer 7268. Cena: 2,44 zł brutto. Każdy SMS daje Ci szansę na wygranie zestawu przypraw "Prymat"!
-
Nadesłane przez: ULA
dnia 07-06-2010 08:27
Do sałatki potrzebujemy tylko 3 główne składniki:
pieczarki
pora
żółty ser
Poza tym sól, pieprz i majonez.
Sposób przygotowania:
pieczarki gotujemy w osolonej wodzie - po wystygnięciu kroimy w paseczki. Pora kroimy w talarki, a ser ścieramy na tarce o grubych oczkach, tak by powstały z niego długie paski. Całość mieszamy, doprawiamy lekko solą, pieprzem i dodajemy majonez.
Przed podaniem nie trzymamy w lodówce, gdyż ser powinien nasiąknąć majonezem i pieczarkami, a całość powinna być miękka i sklejona.
Proste, szybkie i pyszne :)
Autor: Aleksandra Filipkowska
Aby zagłosować na ten przepis, wyślij SMS o treści NOLNS.29 na numer 7268. Cena: 2,44 zł brutto. Każdy SMS daje Ci szansę na wygranie zestawu przypraw "Prymat"!
-
Nadesłane przez: ULA
dnia 07-06-2010 08:24
sałatka:
100 g. kaszki kuskus
pół czerwonej papryki
pół zielonego ogórka
1 lub 2 pomidory
sól
woda
sos:
1 duża łyżka majonezu
1 łyżka śmietany
2 łyżki wody
dip do sałatek (np. ziołowo-paprykowy)
Kuskus lekko solimy, zalewamy wodą (ok 1 cm nad kaszkę) i przykrywamy. W międzyczasie kroimy drobno pomidora, ogórka i paprykę. Po ok. 5 min. kuskus powinno naciągnąć wodę - wtedy możemy je przemieszać widelcem (żeby się nie posklejało zbytnio) i dodać warzywa.
Sos : w odrobinie wody rozpuszczamy dip do sałatek, mieszamy z majonezem i śmietaną. Sos powinien wyjść intensywny w smaku, lekko kwaskowy.
Dodajemy do sałatki.
Smacznego!
Autor: Aleksandra Filipkowska
Aby zagłosować na ten przepis, wyślij SMS o treści NOLNS.28 na numer 7268. Cena: 2,44 zł brutto. Każdy SMS daje Ci szansę na wygranie zestawu przypraw "Prymat"!
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku